Nova okrepitev pri zmajih: prihaja nekdanji evroligaš

Košarka 30. Jul 202210:26 > 10:35
Foto: Euroleague

Iz košarkarskega kluba Cedevita Olimpija so sporočili, da se v njihove vrste pred začetkom nove sezone seli ameriški branilec Josh Adams. Čeprav je nazadnje igral v Avstraliji, pa s seboj prinaša izkušnje iz evrolige in evropskega pokala.

29-letni in 188 centimetrov visoki Josh Adams je minulo sezono igral za avstralsko ekipo Tasmania JackJumpers, leto prej pa je bil član italijanskega Virtusa iz Bologne, s katerim je osvojil naslov državnega prvaka na Apeninskem polotoku. Adams ima izkušnje tudi z igranje v elitni evroligi, v kateri je nastopal v dresu turškega Anadolu Efesa.

“Hvaležen in navdušen sem, da sem del Cedevite Olimpije. Komaj čakam, da pridem v Ljubljano, da se srečam s soigralci in začnemo z novo sezono. Navdušen sem, da sem del tako odlične organizacije z odličnimi navijači, in komaj čakam, da spoznam vse. Se vidimo kmalu,” je ob vrnitvi v Evropo dejal Adams, ki je svojo košarkarsko pot začel na Univerzi Wyoming.

Leta 2016 ni bil izbran na naboru lige NBA, nato pa je poletje preživel v dresu Denver Nuggets. Še istega leta je podpisal za ruski Avtodor Saratov, pred sezono 2017/18 pa je podpisal za Anadolu Efes in z njim zaigral v evroligi. A pri Efesu je ostal le do januarja 2018, nato pa se je preselil v Bešiktaš in tam dokončal sezono.

Izkušnje je nato nabiral še na Kitajskem (Shanxi Brave Dragons), v Španiji (Unicaja) in Italiji (Virtus). Nato se je odpravil na Tasmanijo, od koder pa zdaj prihaja v zmajevo gnezdo.

Velika pomoč na poti do ciljev

Nad prihodom Američana, ki krepi branilsko linijo, je zadovoljen tudi trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac. “Zelo smo srečni in iskreno zadovoljni, da smo uspeli Josha prepričati, da pride v Ljubljano. Še vedno gre za mladega igralca, ki ima hkrati veliko izkušenj iz evrolige in evropskega pokala, igral pa je praktično po celem svetu. Gre za izredno hitrega igralca, verjamem, da se bo hitro tudi ujel z našimi preostalimi igralci. Z nekaterimi je že igral, nekaterim je stal nasproti v različnih tekmovanjih. Iskali smo takšen profil igralca, mladega, ki še vedno želi napredovati. Zagotovo bo navdušil ljubljansko publiko.”

“Josh je igralec, ki ima željo po napredovanju in dokazovanju, hkrati pa se pozna z večino ekipe, zato menimo, da se bo zelo dobro in hitro vklopil v naše moštvo. Verjamemo, da nam bo v veliko pomoč pri doseganju vseh ciljev, ki si jih bomo zadali za novo tekmovalno sezono,” pa je ob podpisu pogodbe dejal športni direktor vitaminskih zmajev Sani Bečirović.

Adams bo tako že šesta okrepitev (pred njim Amar Alibegović, Jan Kosi, Lovro Gnjidić, Marko Jeremić in Karlo Matković) ljubljanskega kluba. Ob tem so pogodbe podaljšali Yogi Ferrell, Zoran Dragić, Alen Omić in Edo Murić. V kadru sta tudi Marko Radovanović in Rok Radović, medtem ko pa bo Luka Ščuka posojen v Mornar. Posojena utegneta biti tudi Saša Ciani in Žiga Daneu.