Slovenija čaka njegovo odločitev, Dragić uživa v Beogradu

Košarka 30. Jul 20228:30 > 11:00 1 komentar
Foto: Goran Dragić/Instagram

Medtem ko slovenski ljubitelji košarke nestrpno pričakujejo odločitev kapetana reprezentance Gorana Dragića, ali bo na prihajajočem evropskem prvenstvu znova oblekel dres Slovenije, pa 36-letni Ljubljančan uživa v medsezonskem premoru. Po Krku z Luko Dončićem, Shaquillom O'Neillom, Igorjem Kokoškovom in Radom Nesterovićem se tokrat mudi v Beogradu, kjer je bil gost Bogdana Bogdanovića.

Priljubljeni Gogi je fotografijo s trenutno enim najboljših srbskih košarkarjev Bogdanom Bogdanovićem s kosila na reki Donavi objavil na profilu družbenega omrežja instagram in pod njo zapisal: “Boki kralj kraljeva”, kar bi lahko prevedli z besedami Boki, kralj kraljev. O srečanju košarkarjev, ki sta velik pečat že do zdaj pustila tudi v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, ligi NBA, so se razpisali tudi v srbskih medijih.

Bogdanović in Dragić sta se v reprezentančnem dresu nazadnje srečala prav na EuroBasketu 2017, ko je Slovenija v finalu premagala Srbijo s 93:85. Oba omenjena sta bila tudi najučinkovitejša člana svojih reprezentanc – Bogdanović je dosegel 22 točk, še bolje pa je šlo Slovencu s 35 točkami.

Medtem ko celotna Slovenija čaka odločitev starejšega od brata Dragić, ali bo vendarle še enkrat oblekel reprezentančni dres, pa je jasno, da na letošnjem evropskem prvenstvu ne bo Bogdanovića. Zaradi poškodbe in operacije kolena srbski selektor Svetislav Pešić na zvezdnika Atlante ne more računati.