Obradović razjarjen po novi antireklami košarke

Košarka 7. Jun. 20229:45 > 10:03
Delite:
Željko Obradović. Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović

V Beogradu te dni glasno lobirajo, da bi v Evroligi dobili dve mesti in bi se Crveni zvezdi, ki je sinoči še šestič slavila v ligi ABA, pridružil še Partizan. Slika, ki so jo s finalom poslali v svet, je sicer vse kaj drugega kot dobra reklama za srbsko košarko. "Ali mislite, da se moramo po vsem, kar se je dogajalo, pogovarjati o košarki?" Se sprašuje tudi veliki Željko Obradović.

Po dveh prekinitvah, najprej delnem in nato popolnem izpraznjenju navijačev iz dvorane, ki se še enkrat več niso bili sposobni brzdati, je po več kot tri ure trajajoči odločilni peti tekmi serije z 80:77 slavila Zvezda in se s Partizanom izenačila po številu naslovov.

Navijači so znova na parket metali različne predmete, kar je sodu izbilo dno. Glavni delivec pravice, Slovenec Saša Pukl, je sodniško ekipo popeljal v garderobo in nato zaukazal, da se tribune izpraznijo.

“Čestitam Zvezdi za lovoriko. Okoliščine, v katerih se je igrala košarka … Mislim, da je vsem vse jasno. Tukaj se vse začne in konča,” je uvodoma na novinarski konferenci po finalu dejal povsem poklapani Željko Obradović, medtem ko se je izpred dvorane slišalo glasno skandiranje navijačev rdeče-belih, ki so si v prvi vrsti privoščili prav stratega Partizana.

Slavje Crvene zvezde. Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović

Sledilo je preprosto vprašanje o razlogih, ki so tekmo prelomili v korist Zvezde, ki pa je povsem iztirilo najtrofejnejšega trenerja v zgodovini Evrolige.

“Ali mislite, da se moramo po vsem, kar se je dogajalo, pogovarjati o košarki? Kaj mislite, kako je igralcem igrati v takšnih razmerah? Da namesto ene tekme odigrajo štiri. Enako je bilo pred dnevi. To nima nobene zveze s košarko,” je jezno odgovoril Obradović.

S prstom pokazal na ligo ABA

Z njim se je strinjal tudi glavni trener Zvezde Dejan Radonjić: “Serija je bila pričakovano težka v zelo specifičnih okoliščinah, najmanj se govori o košarki. A mislim, da je bila igra ves čas na visoki ravni. Na koncu smo bili malenkost boljši in prišli do novega naslova.”

Dogajanje je bilo peklensko tudi na tretji tekmi serije. Takrat po zaslugi navijačev Partizana. Že ob prihodu na ogrevanje je na košarkarje Zvezde s tribun priletelo ogromno predmetov. Od kovancev do vžigalnikov, glasno so odjeknila tudi pirotehnična sredstva – celo topovski udari. Obmetavanje se je nadaljevalo tudi med samim dvobojem.

Po ponedeljkovi zmagi je za incident poskrbel tudi prvi zvezdnik Zvezde Nikola Kalinić, ki je naslov proslavljal pred klopjo Partizana, ciljal je na Uroša Trifunovića. Radonjić se je črno-belim opravičil za potezo svojega varovanca.

Navijači so morali sredi tretje četrtine zapustiti dvorano. Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović

Dogajanja na tribunah ni želel komentirati, zaželel si je le, da bi se v prihodnje strasti umirile. Medtem ko je Obradović s prstom pokazal na vodstvo jadranske lige: “Ta serija je pokazala, da mora liga ABA nekaj ukreniti. Ko sem prišel, so me opozorili, da lahko pričakujem vse mogoče. Ampak tega nisem pričakoval. To delo imam zelo rad, z veseljem ga opravljam, rad imam tudi Partizan. Iskreno upam, da bo v prihodnosti bolje.”

Možnost, da bi zapustil srbsko košarko, je zavrnil, “čeprav verjamem, da bi bili nekateri zelo srečni, če bi se to zgodilo,” je hudomušno pripomnil 62-letni strateg iz Čačka. Je pa pod dvom postavil nadaljevanje sezone v končnici srbskega državnega prvenstva. Tam bo Partizan v polfinalu zaigral proti Megi, zelo verjetno bi se prav z Zvezdo znova pomerili v novem finalu.

Komentari

Vaš komentar