Željko Obradović: To je prava slika Beograda (VIDEO)

Evroliga 3. Maj 20239:39 0 komentarjev

Kljub porazu v tretji tekmi četrtfinalne evroligaške serije, ki je odločitev o potniku na zaključni turnir četverice prestavila vsa za 48 ur, trener Partizana Željko Obradović ni skrival ponosa. Poudarja, da bo Realu težko tudi v četrtek.

Štark Arena je bila v torek zvečer premajhna za vse ljubitelje košarke. Več kot 20 tisoč se jih je zbralo. Še nekaj tisoč jih je obračun Partizana in Reala spremljalo na velikem ekranu v parku Kalemegdan. Le predstavljamo si lahko, kakšno bi bilo ozračje v srbski prestolnici v primeru tretje zmage črno-belih v nizu. A Realu (82:80) je v napeti tekmi uspelo deaktivirati  dokončno beograjsko navijaško eksplozijo.

“Hvala vam za neverjeten večer. Ponosen sem na vas. Veliko se je govorilo o tem, kaj vse se bo dogajalo v Beogradu. Omenjali so se incidenti. Namesto tega smo videli fantastično tekmo v izjemnem ozračju. To je slika o Beogradu, ki jo želimo poslati v svet. Takšni smo ljudje v Srbiji,” je po tekmi proti navijačem pogledal trener Željko Obradović, eden od glavnih “krivcev” za vnovičen preporod Partizana. Ta  se je vrnil v evroligo, se zavihtel v končnico in zdaj pogleduje proti F4. Predvsem pa je Arena postala sinonim za tekme v najbolj naelektrenem ozračju.

“Pojdimo tja, kjer moramo končati,” je ob velikanskem transparentu z Obradovićevo podobo pisalo ob zdaj že kar tradicionalnem prepevanju Partizanove navijaške himne. Za črno-bele je ta želena smer Kaunas, ki bo ta mesec gostil zaključni turnir. “Seveda bi rad, da se tja uvrstimo. A najbolj pomembna stvar je to, kar se dogaja v Beogradu. To vzdušje. Hvala vsem. Navijačem in košarkarjem. Še vedno verjamem v njih. Le kako ne bi?! Imajo tudi pravi navijaški veter v jadra,” poudarja legendarni Žoc, kot v Srbiji kličejo Obradovića.

Željko Obradović. Foto: Prodimedia

Dvomov o tem, da bo razprodana tudi četrtkova tekma, ni. A Partizan je imel lepo priložnost, da to tekmo tudi prepreči. Ne le zaradi uvodnega vodstva z rezultatom 9:0 in poznejše prednosti +15. V delu tekme je Real deloval povsem nemočno, neorganizirano in celo prestrašeno. A zasedba, ki jo vodi Mateo Chus, za katerega se zdi, da je stalno na odstrelu, je nato le strnila svoje vrste. S kakovostno strelsko predstavo se je izkazal Nigel Williams Goss (22 točk). Svoje prispeval Mario Hezonja (12 točk, 14 skokov), predvsem pa so Španci žogo načrtno vztrajno spravljali po globini do Walterja Tavaresa (26 točk), ki je spretno izkoriščal občutno višinsko prednost. In ko se je tekma lomila, je usahnil tudi beograjski strelski navdih.

Tekmo so navijači spremljali tudi na prostem. Foto: Profimedia

“O čem se pravzaprav pogovarjamo? O tem, da smo v končnici v Beograd pripotovali z rezultatom 2:0. Proti Realu, ki ima 11 košarkarjev, ki so nekoč igrali v ligi NBA. To je izjemna ekipa, ki ima ta luksuz, da se odloča, kdo lahko igra in kdo ne. Naša naloga je zdaj, da dobro analiziramo tekmo in se še enkrat pokažemo v najboljši luči. Tudi kadrovsko bomo močnejši. Toda košarka se igra 5:5, zato nerad govorim o posameznikih,” je dodal Obradović, ki ima v lasti kar devet evroligaških lovorik. Prvo je leta 1992 osvojil prav s Partizanom.

Da je bilo vzdušje res naelektreno, a brez incidentov, so po tekmi priznavali tudi košarkarji madridskega kluba. Med njimi tudi Hrvat Mario Hezonja, ki nikoli ni skrival naklonjenosti Partizanu. “Tukajšnji navijači res spadajo med najboljše na svetu. Vedeli smo, kaj nas čaka. Vseeno bi pred gostitelji snel klobuk. Navijali so za svoje. Če bi bil jaz na tribuni, bi prav gotovo vpil proti Realu,” se je pošalil Dalmatinec, ki vseeno upa na še drugo zaporedno špansko zmago in vrnitev serije v Madrid.

VIDEO: vzdušje ob začetku tekme

Četrta tekma med Partizanom in Realom bo torej na sporedu v četrtek ob 20.30. Ogledali si jo boste lahko na Sportklubu. Pol ure pred tem se bosta v Tel Avivu še četrtič udarila Maccabi in Monaco (1:2). Prvega udeleženca Final4 pa bi lahko dobili že nocoj. V seriji Fenerbahče-Olympiacos je rezultat izenačen (1:1), zato pa Barcelona pred gostovanjem v Kaunasu proti Žalgirisu vodi z rezultatom 2:0.