Po slovesu iz reprezentance se seli v Krko

Košarka 9. Avg 20229:12 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

20-letni slovenski članski reprezentant Robert Jurković (207 cm, 2002) bo v novi sezoni igral za novomeško Krko.

“Selitev v Košarkarski klub Krka mi prinaša predvsem možnost napredka in možnost igranja na visokem nivoju. Veselim se tekem v regionalni ligi ABA2, kjer lahko sežemo po najvišjih mestih, ter domači ligi, kjer imamo v vsako leto močnejšem državnem prvenstvu visoke ambicije. Rad bi povabil vse navijače, da nas podprejo v čim večjem številu in tako skupaj skušamo doseči zastavljene cilje,” je ob podpisu pogodbe mladi krilni center.

Preteklo sezono igral za Ilirijo

Robert Jurković je v mlajših selekcijah nosil dres ljubljanske Cedevite Olimpije, za katero je igral v mladi ekipi tudi v 3. SKL in 4. SKL. V pretekli sezoni je bil posojen v Nutrispoint Ilirijo, za katero je v domači Ligi NKBM na tekmo beležil po 10.4 točke in 3.7 skoka.

Foto: Aleš Fevžer

Debitiral za člansko reprezentanco

Jurković je bil tudi član mladinske reprezentance in reprezentance do 20 let, s katero je letos na evropskem prvenstvu v Črni gori zasedel 10. mesto. Jurković se je izkazal – na tekmo med evropsko elito je vknjižil po 10.8 točke in 4.2 skoka.

Minuli teden je debitiral tudi med člani Slovenije, ki so začeli priprave na evropsko prvenstvo, zaigral je na tekmah proti Črni gori in Nizozemski, nato pa se mu je selektor Aleksander Sekulić zahvalil za sodelovanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!