Porzingisu ni všeč zmanjšana vloga: Postavili so me v kot

Košarka 20. Jul. 202121:39
Delite:
Kristaps Porzingis. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Kristaps Porzingis, soigralec Luke Dončića v Dallasu, je v intervjuju za latvijski Sport Studija dejal, da mu ni bilo všeč, kako malo vlogo je imel letos v končnici lige NBA.

Kristaps Porzingis je v ligi NBA že šest sezon, a tako malo napadov kot letos v končnici še nikoli ni zaključeval. Še kot novinec je s košem ali podajo za koš sodeloval pri 24,6 odstotka vseh napadov svoje ekipe, takrat še kot član New York Knicks. V Dallasu se je v dveh odigranih sezonah odstotek gibal med 26,5 in 27 odstotki. Letos v končnici zgolj 16,2 odstotka.

Nič čudnega torej, da je 221 centimetrov visoki Latvijec izrazil nezadovoljstvo nad vlogo, ki mu jo je na sedmih tekmah končnice namenil Rick Carlisle, zdaj že nekdanji strateg Dallasa.

“Najprej mi je bilo to težko sprejeti, saj nisem vajen tako male vloge. Postavili so me v kot, a sem svoje delo opravil kot vojak,” je za Sport Studija dejal Porzingis.

Karierno povprečje Porzingisa je 18,7 točke, 7,8 skoka in 1,5 podaje na tekmo. V končnici je na sedmih obračunih proti LA Clippers prispeval le 13,1 točke, 5,4 skoka in 1,3 podaje na tekmo.

“Ker me je kril Kawhi Leonard so mi dejali, da je bolje, če stojim daleč od koša in tako odprem raketo. Če bom videl priložnost, pa lahko napadem obroč. Nisem sodeloval v pick and rollu, žoga ni šla skozi moje roke, le igral sem obrambo, v napadu pa tekel v kot in čakal. A sem bil pripravljen to sprejeti, če bi vodilo v zmage, vse kar sem si želel, so bile zmage,” je nadaljeval Kristaps.

Dodal je še, da je bilo težko sprejeti kritike, saj je na parketu od sebe dal vse, kar je lahko v dani vlogi. Kritike so bile še močnejše zaradi drage pogodbe, v Dallasu bo v naslednjih treh sezonah zaslužil več kot 90 milijonov dolarjev oz. približno 80 milijonov evrov.

Morda mu bo drugačno vlogo namenil Jason Kidd, ki je nasledil Carlisla, ki je položaj glavnega trenerja zasedal kar 13 let.

Komentari

Vaš komentar