Prevlada, ki ji ni para. Celjanke spet brez konkurence.

Košarka 4. Maj 202120:35 > 20:48
Takole so se celjske košarkarice veselile nove prvenstvene lovorike.

Košarkarice Cinkarne Celje so desetič v nizu postale slovenske košarkarske prvakinje, potem ko so v finalu s 3:0 v zmagah odpravile kranjski Triglav s 3:0. Na zadnji tekmi so bile danes od Kranjčank boljše s 56:54.

Lani so Celjanke prvakinje postale brze borbe, potem ko je bila sezona zaradi epidemije novega koronavirusa prekinjena predčasno, pri Košarkarski zvezi Slovenije pa so se odločili, da bodo za končni vrstni red upoštevali lestvico ob prekinitvi tekmovanja.

Tokrat so Celjanke do zmage prišle na igrišču, a prav veliko negotovosti v finalu ni bilo. Triglav so premagale s 3:0 v zmagah in nadaljevale svojo dominanco, ki na slovenskih tleh traja že okroglo desetletje.

Zanimivo, razen lani, ko finala ni bilo, so Celjanke v finalu v zadnjem desetletju vselej igrale proti Triglavu in prav vsakič zmagale s 3:0 v zmagah. Skupaj so torej v finalih nanizale 27 zmag, doživele pa niso niti enega poraza.

Celjanke so skupaj prišle do 17. naslova državnih prvakinj in so seveda rekorderke. Na drugem mestu so Ježičanke, ki so bile najboljše v Sloveniji desetkrat. Nazadnje leta 2002.