Prisrčna vrnitev Željka Obradovića v Carigrad (VIDEO)

Evroliga 22. Dec 202219:48 0 komentarjev
Foto: Euroleague

V 15. krogu evroligaške sezone 2022/23 sta se v Carigradu udarila tamkajšnji Fenerbahče in beograjski Partizan. Obračun ne bi bil nič posebnega, če se ne bi prvič, odkar je zapustil Turčijo, na parket nekdanjih delodajalcev vrnil trener Željko Obradović.

Legendarni srbski trener s klopi še drugo leto zapored vodi beograjski Partizan. S črno-belimi v tej sezoni nastopa tudi v evroligi, v 15. krogu tega tekmovanja pa je dočakal prav poseben trenutek. Pred gostovanjem njegovega moštva pri Fenerbahčeju so mu namreč vodilni ljudje aktualnega turškega prvaka izkazali dobrodošlico. Na parketu so ga počastili s prav posebno plaketo in šopkom rož, s čimer so se mu zahvalili za njegovo obdobje v klubu. Željko Obradović je namreč klub iz turške prestolnice vodil kar sedem let, od leta 2013 do 2020.

Video iz Carigrada:

V tem času je danes 62-letni strateg Fenerbahče popeljal do štirih naslovov turškega prvaka, posebej posebno pa je bila sezona 2016-17, v kateri so rumeno-modri postali sploh prvi turški klub s končno zmago v evroligi. Z njimi je v evropski druščini še dvakrat osvojil drugo mesto (2015-16 in 2017-18), dvakrat so končali tudi kot četrti (2014-15, 2018-19).

Naslov s Fenerbahčejem je bil sicer za Obradovića zadnji od rekordnih devetih v evroligi vlogi trenerja.

“Gostili smo Željka Obradovića, enega najpomembnejših imen naše rumene dediščine, in njegovo ekipo. Dobrodošli nazaj domov,” so ob tej priložnosti na twitterju zapisali pri Fenerbahčeju. Legendarni trener je zagotovo zadovoljen zapuščal gostovanje, saj je Partizan po odlični zadnji četrtini prišel do 6. zmage v tej evropski sezoni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!