Prve smukaške stopničke EP po letu 2009

Alpsko smučanje 22. Dec 202214:21 0 komentarjev
Nejc Naraločnik
Nejc Naraločnik. Foto: Profimedia

Nejc Naraločnik je s tretjim mestom v St. Moritzu poskrbel za prve slovenske moške smukaške stopničke na tekmah evropskega pokala po letu 2009.

Medtem ko najboljše smukače po božičnih praznikih čaka tradicionalni zaključek koledarskega leta v Bormiu, pa so v polnem razmahu tekme evropskega pokala. Današnjo si bo še posebej zapolnil Nejc Naraločnik. Na smuku v St. Moritzu je namreč s tretjim mestom prišel do najboljšega rezultata v karieri. Pred njim sta bila le stara znanca iz svetovnega pokala Alexander Cameron in Gilles Roulin, za katerima je zaostal 43 oziroma 14 stotink sekunde.

Čeprav je jasno, da gre za drugo kakovostno raven, pa Naraločnikove stopničke vendarle velja postaviti v širši kontekst. To je namreč šele deseta slovenska smukaška uvrstitev med najboljše tri v celotni zgodovini evropskega pokala. Od zadnje je minilo še skoraj 14 let. Leta 2009 je bil namreč zdaj že lep čas upokojeni Gašper Markič drugi na tekmi v Sarntalu, družbo pa sta mu na odru delala Italijana Patrick Staudacher in Dominik Paris.

Naraločnik, ki bo čez dva tedna dopolnil 24 let, sicer že več sezon trenira v ekipi svetovnega pokala za hitri disciplini in spoznava terene smukov najvišje ravni. V devetih nastopih je bil vselej prepočasen za točke svetovnega pokala, je pa priložnost dobil tako na olimpijskih igrah kot tudi svetovnem prvenstvu. Letos je zamenjal opremljevalca smuči (doslej Fischer, po novem Atomic), njegov sezonski cilj pa so prve točke med elito.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!