Rađa proti Sloveniji od igralcev zahteva krvava kolena

Košarka 23. Nov 202116:50 > 19:16 0 komentarjev

Hrvaška košarkarska reprezentanca se pripravlja na četrtkov kvalifikacijski obračun s Slovenijo v Zagrebu. Pred zbrane novinarje so stopili trener ekipe Veljko Mršić, prvi mož strokovnega sveta reprezentance, Dino Rađa in najmlajši član ekipe, Lovro Gnjidić.

“Ekipo smo maksimalno pomladili, stanje na treningih veseli, pravi občutki,” je za začetek dejal Rađa.

Dodal je, da so fantje popolnoma neobremenjeni ter, da je pomanjkanje izkušenj prej prednost, kot slabosti, saj se vsi želijo dokazati: “Niso obremenjeni z nekimi preteklimi rezultati in stanjem, ki je bilo prej v državni izbrani vrsti. Z mojega zornega kota imajo le eno nalogo: s parketa naj prihajajo z okrvavljenimi koleni.”

Vodja strokovnega štaba Mršić je nekdanjega centra Bostona ter hrvaške reprezentance dopolnil z besedami: “Zahtevam osredotočenost in pristop, da je vsaka posest žoge naravnana tako, kot da gre za zadnji napad na tekmi. Če bo tako, potem bomo z rezultatom vsekakor lahko zadovoljni.”

“Slovenija je najboljša”

Eden izmed debitantov v hrvaški reprezentanci je mladi član Cibone, Lovro Gnjidić. 20-letni branilec je dejal, da so se mu z vpoklicem izpolnile otroške sanje in pohvalil četrtkovega nasprotnika:

“Prisotne je nekaj pozitivne živčnosti, a me pretirano ne skrbi. Soigralci so odlična družba, lahko računamo na dober rezultat. Slovenija je brez dvoma najboljša zasedba v naši skupini. Sicer brez nekaterih fantov niso na ravni z OI, a še zmeraj so nevarni.”

Okrepitev oz. distrakcija iz Kazana?

Mršić naj bi ime kapetana za kvalifikacijski tekmi proti Sloveniji v četrtek in Finski v nedeljo sporočil jutri tekom dneva, prvi favorit za to vlogo pa je najstarejši član zasedbe naših južnih sosedov, Pavle Marčinković.

Ker se termin četrtkove tekme križa z evroligaškimi obveznostmi, bo proti Sloveniji zagotovo manjkal član Uniksa, Mario Hezonja. Rađa je spregovoril, ali obstaja verjetnost, da za Hrvaško vendarle nastopi na srečanju s Finci čez vikend:

“Zelo majhna verjetnost. Uniks v petek igra pri Zvezdi v Beogradu, poleg tega so Velimirju Perasoviću (op.a. trener ruske ekipe) Rusi vzeli štiri igralce in jih postavili v reprezentanco, tako da mu primanjkuje igralcev za trening. Rekel mi je, naj se pri klubu vseeno pozanimam, če obstaja možnost. No, saj niti ne vem, če je sploh higienično v tako dobro vzdušje pripeljati novega igralca, ki bi neposredno z letala prišel na parket, za nameček pa ne pozna akcij in se s polovico ekipe sploh še ni spoznal.

Srečanje iz Zagreba si boste v četrtek ob 20.45 uri lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu 1.