Rdeča luč za Aleksandra Džikića

Košarka 8. Dec 202314:18 0 komentarjev
Aleksandar Džikić. Foto: Profimedia

Nekdanji trener ljubljanske Olimpije in novomeške Krke je bil selektorska želja Gruzije, a mu klubski delodajalec ne dovoli sedenja na dveh stolih.

Potem ko je lani osvojil pokalno tekmovanje in prejel priznanje za trenerja leta v Izraelu, Aleksandar Džikić tudi v novi sezoni uspešno vodi zasedbo jeruzalemskega Hapoela, ki domače evropske tekme igra v Beogradu. Na naslov izkušenega 52-letnega stratega je ob tem priromala ponudba Gruzije, ki išče novega selektorja za kvalifikacije za EuroBasket 2025. Do dogovora pa naposled ni prišlo, ker Hepoel svojega trenerja ne želi ”deliti” z reprezentanco.

Džikić je v preteklosti že deloval na reprezentančni ravni, in sicer kot selektor Makedonije ter mlajših srbskih selekcij. Na klubski ravni pa se je po šolanju v ZDA Džile uveljavil v Sloveniji. V krajšem obdobju je vodil Olimpijo, izjemen pečat pa je pustil pri Krki, s katero je bil večkratni državni prvak in zmagovalec Fibinega pokala EuroChallenge.

Po slovesu od Krke je sedel še na klopeh Lietuvos rytasa, Partizana, Budućnosti in Estudiantesa, leta 2022 pa se je preselil v Jeruzalem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!