Gašper Okorn bo prijel za selektorsko taktirko

Košarka 5. Dec 202314:45 0 komentarjev
Gašper Okorn. Foto: MaPa

Trener novomeške Krke Gašper Okorn, vzporedno s klubskim delom, sprejema tudi selektorski izziv. V kvalifikacijah za EuroBasket 2025 bo vodil Madžarsko.

Le dan po tem, ko so pri Košarkarski zvezi Slovenije potrdili naše namige in naznanili dogovor z Aleksandrom Sekuličem za novo triletno obdobje, je selektorja naznanila tudi Madžarska. To je postal 50-letni Gašper Okorn, ki sicer ostaja tudi trener novomeškega prvoligaša.

Okorn je odličen vtis na Madžarskem pustil pred dobrimi petimi leti, ko je vodil Falco iz Sombotela, sprva kot trener in nato tudi kot športni direktor. Dvakrat je bil s klubom državni prvak. Zdaj ga čaka nova naloga, saj bo skušal Madžarsko še tretjič zapored popeljati na evropsko prvenstvo.  Na Fibini jakostni lestvici je sicer Madžarska trenutno šele 21., v zlatem obdobju, predvsem leta 1955, pa je bila celo najboljša v Evropi.

Na reprezentančni klopi bo debitiral 22. februarja, ko bo Madžarska v prvem krogu kvalifikacij za EuroBasket 2025 gostovala na Islandiji. V skupini B so sicer še Turki in Italijani.

Nekaj reprezentančnih izkušenj sicer Okorn že ima, in sicer kot pomočnik v slovenski izbrani vrsti. Na klubski ravni pa je vodil Škofjo Loko, Olimpiji, Slovan, Cibono, Helios, Ventspils …

Krka je sicer v tej sezoni na desetih tekmah lige ABA vknjižila le dve zmagi. Okorn obžaluje predvsem poraza proti Ciboni in Mornarju. Tudi iz Splita se je vrnil praznih rok. ”Vseeno smo še živi,” pravi, zavedajoč se dejstva, da je osnovni cilj obstanek v jadranski druščini. V državnem prvenstvu si Dolenjci z osmimi zmagami vrh lestvice delijo s Heliosom. “Če bi imeli danes na svojem računu še dve zmagi, bi bili povsem mirni. Lahko bi se smehljali do konca sezone. Najhuje je igrati pod pritiskom. Upam, da so se iz tega kaj naučili. Sem optimist. Razpored je za nas kar ugoden. e pa dejstvo, da igramo s fanti, ki doslej še niso igrali na takšni ravni,” razmišlja trener nekdanjih prvakov iz Novega mesta-

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!