Real ni pozabil na Klavžarja

Košarka 9. Jun 202210:16 0 komentarjev
Urban Klavžar. Foto: Euroleague

Vsega 18-letni slovenski košarkar Urban Klavžar je po nenavadnem predbožičnem evroligaškem debiju priložnost v članski zasedbi madridskega Reala dočakal tudi v končnici španskega prvenstva.

Barcelona in Joventut odločata o drugem finalistu španskega košarkarskega prvenstva. Prvi je že znan, saj je Real z rezultatom 3:0 izločil Baskonio. Ob tem je priložnost v dresu slovitega madridskega kluba nekoliko nepričakovano znova dobil tudi obetavni slovenski košarkar Urban Klavžar. Na uvodnih dveh tekmah polfinalne serije mu je Pablo Laso namenil po dobre tri minute igre, a je njegova statistika ob treh metih iz igre ostala prazna. Na tretji tekmi, ki jo je ob zdravstvenih težavah prvega trenerja kraljevega kluba vodil Chus Mateo, pa je nekdanji član domžalskega Heliosa obsedel na klopi.

Klavžar je na ta način v zanj izjemno uspešni sezoni ”odkljukal” novo kategorijo. Spomnimo, decembra je ob velikem številu okužb s koronavirusom priložnost dobil tudi v Evroligi in jo s pridom izkoristil. Real je 23. 12. 2021 ugnal moskovski CSKA, tedaj 17-letni mladenič pa je v 22 minutah dosegel 10 točk in ujel eno odbito žogo. V večjem delu sezone se je sicer klient agencije BDA dokazoval v ligi EBA, nastopil pa je tudi na turnirjih mladih evroligaških igralcev v Ljubljani in Beogradu.

košarka
Foto: euroleague.net

Kmalu tudi v reprezentanci

Po koncu klubske sezone čaka Klavžarja tudi reprezentančno poletje. Prihodnji mesec naj bi bil del mlade slovenske izbrane vrste (do 20 let) na evropskem prvenstvu divizije A v Podgorici. Selektor Peter Markovinovič je glavnino reprezentančnih kandidatov že zbral na pripravah v Laške. Klavžar se bo vrstnikom pridružil z zamudo. Poleg njega pa so na seznamu še Dan Duščak (Cedevita Olimpija), Luka Ščuka (Cedevita Olimpija), Robert Jurković (Nutrispoint  Ilirija/Cedevita Olimpija), Saša Ciani (Nutrispoint Ilirija/Cedevita Olimpija), Žiga Daneu (Cedevita Olimpija), Lovro Urbiha (Triglav), Miha Muratović (Triglav), Lenart Sirc (Helios Suns), Tibor Mirtič (Helios Suns), Jurij Višnikar (Nutrispoint Ilirija), Matej Čibej (LTH Casting), Nace Frelih (LTH Casting), Tilen Jugovic (LTH Casting), Domen Močnik (Rogaška), Staš Sivka (Rogaška), Alen Malovčić (Šenčur GGD) in Mark Filip Ivanković (Tenerife).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!