Trifunović na obisk k Dončiću in Dragiću

fiba.basketball

Po obisku v Španiji in srečanju s tamkajšnjimi slovenskimi košarkarskimi legionarji, se selektor Radovan Trifunović ter reprezentančni direktor Matej Likar odpravljata še na desetdnevni delovni obisk v Združene države Amerike.

Rado Trifunović se bo onkraj velike luže sestal z Luko Dončićem in trenerskim štabom ter vodstvom Dallasa in tudi Goranom Dragićem ter njegovimi trenerji pri Miamiju, skupaj z Matejem Likarjem pa bosta obiskala tudi Igorja Kokoškova.

Trifunović in Likar bosta Dončića v Dallasu spremljala na teksaških derbijih proti Houstonu in San Antoniu, Dragića in Miami na obračunu z Milweaukeejem in Charlottom, Phoenix Igorja Kokoškova pa bo na dan njunega obiska gostil Utah.

Za nami je naporno obdobje kvalifikacij za svetovno prvenstvo. V teh dneh s strokovnim štabom že pripravljamo temeljite analize, hkrati pa imamo skupaj z vodstvom zveze pogled že usmerjen v prihodnost. Poleg kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021, ki se bodo začele novembra, imamo v mislih tudi morebitne kvalifikacije za olimpijske igre. Upamo, da nam bo FIBA namenila posebno povabilo na enega izmed kvalifikacijskih turnirjev. V kolikor vabilo prejmemo verjamem, da se bomo na tem turnirju predstavili v najmočnejši zasedbi. Že med delovnim obiskom v Španiji sva z direktorjem reprezentance Matejem Likarjem spoznala, da igralcem osebni stik in odkrita izmenjava mnenj veliko pomeni. Tako smo se odločili, da v teh dneh odpotujeva še v Združene države Amerike. Za uvod se bova v Dallasu sestala z Luko Dončićem ter njegovimi trenerji in nadrejenimi, ter se pogovorili o morebitnem reprezentančnem poletju prihodnje leto. Prav tako pa se veseliva srečanja z Goranom Dragićem, ki je v preteklosti naredil zelo veliko za našo reprezentančno košarko in je bil na zadnjem evropskem prvenstvu pravi vodja reprezentance,” je namen odhoda v ZDA za spletno stran KZS pojasnil selektor Slovenije.