Francozi raztrgali ZDA, ki ostaja brez medalje!

Reprezentance 11. Sep 201913:57 > 14:57
fiba.basketball

Košarkarji Francije so se uvrstili v polfinale Svetovnega prvenstva v košarki, potem ko so premagali branilce naslova iz ZDA z rezultatom 89:79. Američani se bodo posledično borili le za uvrstitev med 5. in 8, mesto.

Francoski košarkarji so pod vodstvom selektorja Vincenta Colleta prišli do ene največjih zmag v svoji zgodovini nastopov na Svetovnem prvenstvu, potem ko so se uvrstili v polfinale z zmago proti ZDA. Francija se bo za vstopnico v finale pomerila z Argentino, Američani pa bodo za uvrstitev od 5. do 8. mesta pomerili s Srbijo. 

Galski petelini pa so tako srbski reprezentanci onemogočili boj za “olimpijsko vizo” na tem prvenstvu, kar pomeni, da bodo Srbi morali igrati kvalifikacije za nastop na OI.

Tekma je bila polna preobratov, največji pa se je zgodil v tretji četrtini, ko so Francozi dvakrat povedli za deset točk prednosti, aje Donovan Mitchell lastnoročno v napadu ZDA vrnil v igro in tudi do vodstva, ki so ga Američani držali ob koncu tretje in začetku zadnje četrtine.

ZDA so na začetku zadnje četrtine povedle za sedem točk, a serija Francozov je bila neizbežna. Frank Ntilikina je zadel trojko za 76:76 štiri minute do konca tekme. 

Kemba Walker in Harrison Barnes sta grešila, na drugi strani pa sta bila celo tekmo v ospredju Evan Fournier in Rudy Gobert, ki sta tekmo s pomočjo prostih metov Nanda De Coloja mirno pripeljali do konca.