Dragić po blamaži organizatorjev: To mora biti šala?

Eurobasket 2022 1. Sep 202216:34 2 komentarja
Aleksander Sekulić in Goran Dragić. Foto: Aleš Fevžer

Slovenski košarkarji se pred prvo tekmo EuroBasketa, ki ga danes začenjajo proti Litvi, spopadajo z logističnimi težavami. Pot od hotela do dvorane Lanxess v Kölnu so si namreč morali organizirati sami, saj gostitelji niso poskrbeli za avtobus.

Iz tabora Slovenije so se oglasili na uradnem Twitter profilu košarkarske zveze, kjer so zapisali: “Kje je avtobus, FIBA? Morali smo si poiskati taksije za prvo tekmo na evropskem prvenstvu.”

Svoje mnenje je organizatorjem sporočil tudi kapetan Goran Dragić. “Bravo EuroBasket, za evropske prvake ni organiziranega avtobusa za tekmo. To mora biti šala? Odlična organizacija. Po 20 minutah smo dobili vsaj lokalni taksi.”

Moteči dejavnik

Litva sicer težav s prevozom ni imela, pred dvorano jih je po pričakovanjih pripeljal organiziran avtobus. Ukvarjanje s prevozom, ki bi moral biti zadnja skrb slovenskih košarkarjev pred pomembno tekmo, je vsekakor slaba popotnica pred obračunom z Litvo. Morda pa bodo Slovenci to napako gostiteljev vzeli za dodatno motivacijo, ki jo bodo na parketu občutili Litovci, prvi nasprotniki na letošnjem evropskem prvenstvu.

Slovenija in Litva bosta v dvorani Lanxess začeli ob 17.15, ob 20.30 sledi še dvoboj med Francijo in Nemčijo. Tekmo Slovenija-Litva bomo v živo pospremili na naši spletni strani. V prvi tekmi “slovenske” skupine B je Bosna s 95:85 porazila Madžarsko.

Več iz Kölna:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje