Ekipa zdaj popolna: Prišli še Teja Oblak in Eva Lisec

Košarka 12. Maj 202318:56 0 komentarjev
Teja Oblak
Teja Oblak je od leta 2009 vpisala 54 reprezentančnih nastopov, s čimer je 5. na večni lestvici. Foto: FIBA

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca se je po dnevu premora zbrala v Zrečah, kjer bo v prihodnjem tednu nadaljevala priprave na junijsko evropsko prvenstvo. Ekipi sta se v drugem ciklu priprav pridružili Teja Oblak in Eva Lisec, je na spletni strani sporočila Košarkarska zveza Slovenije (KZS). Slovenke v torek in sredo čakata prvi pripravljalni tekmi. V Celju in Slovenskih Konjicah se bodo pomerile z Madžarsko. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri.

“Po dnevu premora nadaljujemo priprave na evropsko prvenstvo. Dekleta smo med seboj zelo povezana, saj se veliko družimo tudi zunaj igrišča. Menim, da smo v prvem tednu priprav opravile zelo dobro delo. Zavzeto smo trenirale in verjamem, da bomo to v Zrečah še nadgradile,” je v izjavi za KZS dejala Ajša Sivka.

“S prihodom Teje Oblak in Eve Lisec se bo delovna vnema prav gotovo še bolj dvignila. Vse skupaj že nestrpno čakamo tekmi proti Madžarski. Sama se še posebej veselim tiste v Slovenskih Konjicah, saj bom po dveh letih znova zaigrala v domači dvorani in prepričana sem, da nas bo pričakalo odlično vzdušje,” je še dodala 17-letna krilna košarkarica.

V nadaljevanju še s Hrvaško, Poljsko, …

Po tekmah v Celju in Slovenskih Konjicah se bodo Slovenke na pripravljalnih tekmah pomerile še proti Hrvaški v Podčetrtku in Mengšu 23. oziroma 24. maja. Pet dni kasneje se bodo v Mariboru merile s Poljsko, tik pred EP pa sledita še pripravljalni tekmi proti Črni gori v Ljubljani in Kranju 8. oziroma 9. junija.

Prvenstvo stare celine se bo v Sloveniji in Izraelu, ki bo gostil dve od štirih skupin ter dve tekmi za vstop v četrtfinale, odvijalo med 15. in 25. junijem. Slovenke bodo v skupini C v Stožicah igrale proti Veliki Britaniji (15. 6.), Nemčiji (16.) in Franciji (18.).

Neposredno v četrtfinale napreduje le najboljša reprezentanca v vsaki od štirih skupin. Drugo- in tretjeuvrščene izbrane vrste pa čaka še nastop v kvalifikacijah za nastop med najboljšimi osmimi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!