Evansova z vrnitvijo poskrbela za dobro razpoloženje

Košarka 19. Maj 202118:50 > 18:54
Shante Evans, slovenska ženska košarkarska reprezentanca
Shante Evans se je pridružila pripravam slovenske košarkarske reprezentance (Foto: KZS)

Po prostem torku slovenske reprezentantke v Laškem nadaljujejo s pripravami na junijski EuroBasket. Kot zadnja se je moštvu pridružila še Shante Evans. Že ta konec tedna čakata Slovenke prvi dve pripravljalni tekmi - obe proti Črni gori. Petkov dvoboj ob 18. uri si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Sportklubu.

EuroBasket bosta med 17. in 27. junijem gostila španska Valencia in francoski Strasbourg. Slovenske reprezentantke bodo igrale v Strasbourgu v skupini C, skupaj z reprezentancami Bosne in Hercegovine, Belgije in Turčije. Za uvod se bodo 17. junija pomerile proti Turkinjam.

Slovenke so se v sredo popoldne dobro razpoložene zbrale v Laškem, kjer bodo zvečer tudi prvič preizkusile koše v dvorani Tri lilije, kjer jih v petek in soboto čakata tudi prvi dve izmed sedmih pripravljalnih tekem za evropsko prvenstvo. Slovenke se bodo dvakrat pomerile s Črno goro.

Za dobro razpoloženje v reprezentanci je s prihodom poskrbela tudi Shante Evans: “Zelo sem vesela vrnitve v Slovenijo in igranja v slovenskem dresu. Vse igralke smo tu in zdrave, kar je najbolj pomembno. Na zadnjih nekaj kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo je vedno manjkala katera izmed igralk, zato sem zdaj res vesela, da je ekipa znova spet v popolni zasedbi. Komaj čakam, da pričnemo z delom.”

Spored slovenske ženske reprezentance na EuroBasketu:

17. junija ob 17:00: Slovenija – Turčija

18. junija ob 15:00: Slovenija – Belgija

20. junija ob 12:00: Slovenija – Bosna in Hercegovina

Komentari

Vaš komentar