Hrvati niso osrečili slovenskih navijačev

Košarka 22. Jun 202221:28 > 22:39 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Težko pričakovani košarkarski obračun med Slovenijo in Hrvaško je v celotni razprodan. Tudi hrvaška košarkarska zveza je prodala vseh 500 vstopnic, ko so jih imeli na razpolago. V primeru, da vstopnic ne bi prodali, bi se preostanek znašel v prodaji, kar bi pomenilo, da bi bilo še nekaj več vstopnic na voljo za slovenske navijače.

Kvalifikacijski spektakel za SP 2023 v Stožicah bo na sporedu v četrtek, 30. junija. Tekma se začne ob 20.15, tisti, ki si vstopnic niste uspeli zagotoviti, si boste lahko tekmo ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu.

Da je interes za tekmo zares ogromen, priča dejstvo, da so bile vstopnice, namenjene slovenskim navijačem, razprodane praktično takoj. Sedaj pa so preostale vstopnice kupili še hrvaški navijači. Ob napovedani vrnitvi Gorana Dragića in nastopu prvega zvezdnika slovenske košarke Luke Dončića, lahko upravičeno pričakujemo pravi spektakel.

Obračun si bo v Stožicah v živo ogledala več kot desettisočglava množica, tekma pa ne bo zgolj revijalnega pomena. Slovenija v boju za nastop na prihajajočem svetovnem prvenstvu v skupini C trenutno zaseda drugo mesto, vodilna je Finska, Hrvaška pa je nekoliko presenetljivo na zadnjem mestu. Toda vse to se lahko hitro spremeni, tako da bo štela vsaka tekma.