KZS imenovala novega generalnega sekretarja

Košarka 29. Nov 202318:29 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer

Košarkarska zveza Slovenije je dobila novega generalnega sekretarja. Člani izvršnega odbora so na to mesto za štiriletni mandat soglasno potrdili Aleša Križnarja. Ta je že več kot desetletje vpet v delovanje Košarkarske zveze Slovenije.

Leta 2011 je namreč postal direktor evropskega prvenstva 2013, po končanem EuroBasketu se je vklopil v delovanje pisarne zveze.

Ob funkciji poslovnega direktorja je opravljal tudi vlogo namestnika generalnega sekretarja in bil močno vpleten v vse večje projekte, ki jih je KZS izvedla v zadnjih letih. Hkrati je sodeloval tudi v raznih komisijah mednarodne košarkarske organizacije FIBA Europe. Trenutno drugi mandat opravlja kot član finančne komisije. Dejaven pa je bil tudi v komisiji za objekte, panožne športne centre in velike mednarodne športne prireditve Olimpijskega komiteja Slovenije.

Nekoč tudi igralec

Štiiridesetletni Križnar tudi sicer v slovenski košarki ni neznano ime. Nekdanji mladinski reprezentant, ki mu je tekmovalno pot preprečila poškodba kolena, se je v košarkarski šoli Petra Vilfana preizkusil tudi v trenerskih vodah. Po zaključku študija ekonomije in dodatnega izobraževanja na Finskem je organiziral in vodil dogodke v ljubljanskem hotelu ter v eni izmed vodilnih ameriških hotelskih verig na Dunaju in Češkem.

Križnar v družbi košarkarskega funkcionarja Kamila Novaka in legende Petra Vilfana; FOTO: Aleš Fevžer

“Članom Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije se zahvaljujem za izkazano zaupanje. Sem zelo počaščen in vesel, saj verjamem, da je njihova odločitev dokaz, da v pisarni zveze delamo dobro. Hkrati se zavedam odgovornosti, ki jo funkcija prinaša in lahko zatrdim, da bomo z odlično ekipo sodelavcev še naprej delovali na krepitvi zveze na vseh področjih ter z roko v roki z vsemi deležniki slovensko košarko še naprej utrjevali na evropskem in svetovnem košarkarskem zemljevidu,” je po izkazanem zaupanju povedal Križnar.

Aleša Križnarja so člani Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije na mestu generalnega sekretarja za obdobje naslednjih štirih let potrdili soglasno. Enako podporo je prav tako prejel Mirko Jurjavčič. Vodja reprezentanc in projektov mlajših starostnih kategorij bo po novem opravljal tudi vlogo Križnarjevega namestnika.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!