Luka Rupnik: Ne oziram se na mnenja frustriranih ljudi

Eurobasket 2022 4. Sep 202211:362 komentarja
Luka Rupnik. Foto: Fiba

"Doživljam stvari, ki jih večina nikoli ne bo," na kritike o izboru dvanajstega potnika na evropsko košarkarsko prvenstvo odgovarja Luka Rupnik, ki je, podobno kot obetavni debitant Žiga Samar, priložnost za igro dobil ob sobotnem poigravanju z Madžarsko.

V mlajših kategorijah naj bi košarkar, ki poskrbi, da ekipa preseže sto točk, soigralcem plačal tortice. V članski konkurenci je tovrstna tarifa pivo. “Očitno bom moral plačati,” se je v soboto zvečer nasmehnil Luka Rupnik, ki je slabih pet minut pred koncem zadel za tri točke za vodstvo 101:71. Končalo se je s 103:88. Za drugo zmago na tem prvenstvu in že enajsto zaporedno Slovenije na EuroBasketih.

“Spočili smo nosilce in dosegli želeno zmago. Ni pa časa, da bi zdaj na dolgo in široko govorili o tem. Čaka nas BiH,” je misli proti nedeljskemu tekmecu (17.45) preusmeril Rupnik, ki pred petimi leti ni bil del zlatega EuroBasketa, lani pa je zaigral na olimpijskih igrah v Tokiu. “Jedro ekipe se ni spremenilo. Imamo kemijo. Imamo vse nastavke, da gremo na tem prvenstvu zelo daleč,” je prepričan idrijski organizator igre, prepričan o tem, da je bila porazna predstava na generalki v Münchnu zgolj klasični slab dan.

Foto: Fiba

Porazu na Bavarskem je tedaj sledila še selektorjeva odločitev o zadnjem rezu, ki je veliko prahu dvignila prav zaradi Rupnika. Ta je kljub skromni vlogi na pripravljalnih tekmah in ob zgoščenosti na osnovnem igralnem položaju kot peti organizator igre dobil prednost pred krilnima košarkarjema Gregorjem Hrovatom in Jakobom Čebaškom. Odločitev selektorja Aleksandra Sekulića je, skladno s slovensko spletno negodovalno kulturo, najbolj odmevala na socialnih omrežjih in forumih.

V preteklosti se je Rupnik že znal prerekati preko svojega twitter profila. Kako pa je kritike o tem, da je na EuroBasket potoval le zaradi dobrega vzdušja in prijateljstva, sprejel tokrat? ”Ni se me dotaknilo. Sem del reprezentance. Vsak od nas trenira in se trudi, da bi igral z najboljšimi. Uživam. Ne oziram se na mnenja frustriranih ljudi. Tukaj sem z najboljšimi prijatelji in doživljam stvari, ki jih večina ne bo nikoli,” odgovarja 29-letni reprezentant in hvali dobro vzdušje.

Komentari

Vaš komentar