Naslednja slovenska ovira na poti do boja za kolajne

Foto: Fiba

"Poljska je je kakovostna reprezentanca, a ključna bo podoba Slovenije," o četrtfinalnem nasprotniki evropskega prvenstva 2022 (sreda, 20.30) razmišlja eden od pomočnikov slovenskega selektorja Dragiša Drobnjak. Medtem pa so se v poljskem taboru že takoj po zmagi nad Ukrajino (94:86) začeli spraševati o tem, kako zaustaviti Luko Dončića.

“Que sera sera,” se je slišalo iz zvočnikov berlinske Mercedes-Benz arene na začetku zadnje četrtine poljsko-ukrajinskega obračuna osmine finala evropskega prvenstva. Tudi ob navzočnosti celotnega strokovnega štaba slovenske košarkarske reprezentance. Aleksandra Sekulića je, skladno s pesmijo, zanimalo, kaj se bo zgodilo na sila izenačeni tekmi predvsem v luči slovenskega boja za polfinale. Poljska, ki jo vodi hrvaški strokovnjak Igor Miličić, je naposled v zadnjih minutah strla odpor Ukrajine.

“Verjeli smo v preboj med najboljših osem, čeprav nam mnogi niso pripisovali prav veliko možnosti. Zato smo še toliko bolj ponosni. Dokazali smo, da smo ekipa. Predvsem pa so naši košarkarji dokazali, da so precej boljši od njihovega položaja na tržnici,” se je po zmagi še pred nedeljskim kosilom smejalo 46-letnemu hrvaškemu strokovnjaku na poljski klopi.

In zdaj? “Čaka nas dolga noč. Nato pa … Slovenija. Kaj naj vam povem o njih?! Vrhunska ekipa, ki jo vodi čudežni košarkar. Vesoljec,” je dejal selektor reprezentance, ki je v prvem delu prvenstva domovala v praški skupini D, kjer je premagala Češko, Nizozemsko in Izrael, izgubila pa s Srbijo in Finsko.

Da ima Poljska kakovost je takoj po tekmi poudaril tudi Dragiša Drobnjak, eden od Sekulićevih pomočnikov, a v isti sapi dodal, da ob pravem pristopu Slovenija ne bi smela imeti težav z uveljavljanjem premoči. “Njihova najmočnejša orožja so Aleksandr Balcerowski, Mateusz Ponitka in A. J. Slaughter. Delujejo kot ekipa. Igrajo povezano. Našli so kemijo in igralski ritem. Večjih skrivnosti ni. Imamo pravo sliko o njih. Po drugi strani pa verjamem, da bo naš rezultat ob pravem pristopu in borbenosti pozitiven,” pravi Drobnjak.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!