Obetavne novice iz Amerike: Vse gre v pravo smer

Košarka 21. Dec 202312:56 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Vrh slovenske košarkarske se je minuli konec tedna mudil v Združenih državah Amerike, kjer se je srečal slovenskima reprezentantoma Vlatkom Čančarjem in Luko Dončićem. Generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Aleš Križnar in direktor članskih reprezentanc Matej Likar sta se zadovoljno vrnila v domovino.

“Vselej je lepo dobiti obisk prijateljev iz domovine. Resda smo s soigralci in štabom reprezentance v stikih prek telefona, a druženje v živo izven reprezentančnih obveznosti je vedno zelo prijetno. Seveda sem reprezentanco na svetovnem prvenstvu z zanimanjem spremljal. Še posebej sem užival, ko sem soigralce gledal na tekmi proti Avstraliji. Menim, da so fantje glede na vse okoliščine odigrali dobro prvenstvo,” je bil obiska vesel Vlatko Čančar, ki okreva po poškodbi kolena.

Čančar že teče, reakcije ni

“Kar se okrevanja tiče, gre trenutno vse po načrtih. Pred dnevi sem že začel s tekalnimi treningi. Hvala bogu, ni nobene reakcije, koleno ne zateka in vse gre v pravi smeri. A se vi skupaj zavedamo, da ne smemo hiteti in moramo slediti zastavljenemu načrtu. Predvidoma aprila naj bi začel z resnejšimi treningi z žogo in upam, da bo vse skupaj še naprej šlo v pravi smeri. Vsekakor so moje velike želje vnovično igranje na olimpijskih igrah,” je z dobrimi novicami postregel 26-letni Primorec.

Po smoli proti Grkom je ostal brez svetovnega prvenstva:

Dončić želi še drugič na olimpijske igre

V ponedeljek je v Ball Areni v Denverju gostoval Dallas Luke Dončića, kar je Ljubljančan izkoristil tudi za druženje z reprezentančnim kolegom in slovenskim vrhom KZS. Slovenski superzvezdnik, ki je bil ravno na dan tekme desetič proglašen za igralca tedna na zahodu, je priznal, da je Čančarja poleti v reprezentančni vrsti močno pogrešal. Hkrati pa upa, da bosta v slovenskem dresu kmalu združila moči.

“V Grčiji nas prav gotovo čaka težko delo. A kot sem že večkrat poudaril verjamem v našo reprezentanco. Želim si, da zdravi dočakamo poletje in mislim, da smo sposobni doseči drugo zaporedno uvrstitev na olimpijske igre. Pred polno dvorano navijačev bo vsekakor užitek igrati,” razloži novopečeni očka.

Foto: KZS

Križan navdušen nad Čančarjevo željo in voljo

“Med tokratnim delovnim obiskom v Združenih državah Amerike je bilo še posebej pomembno srečanje z Vlatkom Čančarjem. Po nesrečni poškodbi kolena v začetku avgusta je namreč nemudoma odpotoval v ZDA in v tem času smo imeli le stike na daljavo. Izjemno nas veseli, da Vlatko po poškodbi odlično okreva. Navdušujeta nas njegova izjemna želja in volja, ki ju kaže in le želimo si lahko, da bo okrevanje še naprej potekalo po zastavljenih načrtih. Verjamem, da o Luki Dončiću in njegovih izjemnih predstavah pod koši ne rabimo izgubljati preveč besed in lahko v njegovih mojstrovinah le uživamo,” v Dallasu razmišlja generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Aleš Križnar.

Vlatko Čančar in Luka Dončić Foto: Profimedia

Težko govoriti o njegovi vrnitvi

“Ob vsakodnevnih navdušujočih igrah, ki jih kaže Luka, nas še posebej veseli Vlatkovo okrevanje po poškodbi in njegov optimizem. Veseli nas, da smo lahko v kontaktu s klubskimi predstavniki Denverja, ki skrbijo za rehabilitacijo in le ta poteka po predvidenih načrtih. Razumljivo v tem trenutku še ne moremo govoriti o Čančarjevem morebitnem igranju za reprezentanco v olimpijskih kvalifikacijah. A že dejstvo, da z zanimanjem spremlja reprezentančno dogajanje ter njegovo prisrčno snidenje z Luko ob gostovanju Dallasa v Denverju je znak, da si s soigralci želi spisati veliko uspešnih reprezentančnih zgodb,” pa je pred vrnitvijo v Slovenijo dejal direktor članskih reprezentanc Matej Likar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!