Očka Dončić ostaja zvest Sloveniji

Košarka 4. Dec 202312:14 2 komentarja
Luka Dončić. Foto: FIBA

V vodstvu Košarkarske zveze Slovenije so prepričani o tem, da bo Luka Dončić tudi v prihodnjem poletju nosil reprezentančni dres.

Na naslov Luke Dončića je ob nedavnem rojstvu hčerke Gabriele prispela tudi čestitka vodstva KZS. Predsednik Matej Erjavec je ob tem razkril, da mu je prvi zvezdnik slovenske košarke že aprila zaupal, da s partnerko Anamario Goltes pričakujeta naraščaj. Prav zaradi tega je danes še toliko bolj prepričan o tem, da nova družinska okoliščina ne bo spremenila Dončićevega odnosa do reprezentančnega poletja.

“Prav na njegovo pobudo smo se poleti spogledovali z možnostjo kandidature za organizacijo kvalifikacijskega turnirja za OI, pa smo že vedeli za veselo pričakovanje. Dvomim, da da bi nekdo en večer nekaj rekel in nato naslednji dan pozabil. Je pa res, da otrok spremeni življenje. To vemo vsi, ki imamo družino. A če bo Luka zdrav in mu bo Gabriela dovolila, bo zagotovo igral,” se je pošalil Erjavec in namignil, da se bo poleti v reprezentanco vrnil Edo Murić, medtem ko pa je nekoliko bolj negotov status Vlatka Čančarja.

Spomnimo, slovenska reprezentanca, na čelu katere ostaja Aleksander Sekulić, bo med drugim in sedmim julijem nastopila na kvalifikacijskem turnirju v Pireju, kjer si bo vozovnico za olimpijski Pariz skušala izboriti v konkurenci Nove Zelandije, Hrvaške, Grčije, Egipta in Dominikanske republike. “Sreče pri žrebu res nismo imeli. Nismo hoteli skupine v Grčiji. A ko sem negodoval, mi je Luka dejal: ‘Ah, dobro je …’ Vemo, kaj je naša želja,” pravi Erjavec, ki je ob tem potrdil tudi že dve dogovorjeni pripravljalni tekmi. Slovenija bo 22. junija najprej gostovala v Kaunasu, tri dni zatem pa bodo Litovci vrnili obisk v Stožicah. Če bi Dončiću in druščini uspel drugi zaporedni preboj na olimpijske igre, lahko pred potjo v Pariz pričakujemo še dodaten spektakel v Stožicah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje