Pomembnost tekme s Španijo za žreb četrtfinalnih parov

Košarka 1. Avg 20218:00 > 12:39 0 komentarjev
Slovenski košarkarji v Tokiu lovijo medaljo, foto: Guliverimage.

Slovenski košarkarji so si že po dveh krogih skupine C zagotovili uvrstitev v četrtfinale. Tekmec trenutno še ni znan, bo pa na to, koga lahko Slovenija dobi za nasprotnika na najpomembnejši tekmi na olimpijskih igrah, močno vplival obračun s Španijo.

“Za nas je ta tekma finale,” je po zmagi proti Japonski, ki je Slovenijo že poslala v četrtfinale, dejal kapetan Edo Murić. Na nek način je imel prav, glede na pomembnost in pritisk, ki ga prinaša ta dvoboj, bo to za našo izbrano vrsto podoben obračun kot tisti proti Litvi, ki je slovensko reprezentanco prvič popeljal na olimpijske igre.

Pravila glede napredovanja

V nadaljevanje se uvrstita po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine ter dve najboljši tretjeuvrščeni.

Osem četrtfinalistov je razporejenih v dva bobna za žreb, ki določi četrtfinalne pare. V prvem bobnu so zmagovalci skupin in najboljša drugouvrščena reprezentanca. V drugem bobnu dve drugouvrščeni in dve najboljši tretjeuvrščeni.

V četrtfinalu se ne moreta srečati nasprotnika iz skupine.

Prav tako najboljša drugouvrščena reprezentanca ne more v žrebu dobiti katere od dveh tretjeuvrščenih.

Pregled skupin

Skupina A
Francija je s tremi zmagami osvojila prvo mesto, Američani pa so po porazu proti Franciji ogreli “stroj” in zmleli Iran in Češko. Francozi so kot zmagovalci skupine uvrščeni v prvi boben. ZDA pa so najboljša drugouvrščena reprezentanca zaradi odlične razlike v koših (+82).

Kevin Durant proti Franciji, foto: FIBA.

Skupina B
Podobno kot Francozi so Avstralci s tremi zmagami osvojili skupino B. Napredovala sta še Italija (2-1) in Nemčija (1-2). Nemci kot ena od dveh najbolje tretjeuvrščenih reprezentanc v skupini.

Skupina C:
Slovenija in Španija sta bila po dveh krogih pri dveh zmagah, nedeljski obračun je odločal o prvem mestu in tako tudi uvrstitvi v prvi boben. Slavila je Slovenija in osvojila prvo mesto v skupini.

Medtem ko je tekma med Japonsko in Argentino odločala o zadnjem potniku v četrtfinale, z mesta enega od dveh najbolje tretjeuvrščenih. Naposled so se po zanesljivi zmagi veselili Argentinci.

Luka Dončić, foto: Guliverimage.

Razporeditev po bobnih

Prvi boben: Francija, Avstralija, Slovenija, ZDA
Drugi boben: Italija, Nemčija, Španija, Argentina

Morebitni tekmeci Slovenije v četrtfinalu

Ker se v četrtfinalu ne moreš srečati z nasprotnikom iz svoje skupine, so morebitni tekmeci Slovenije naslednji.

Morebitna tekmeca: Italija, Nemčija.

Stavnice sicer še vedno vlogo precejšnjih favoritov namenjajo Američanom. Medtem ko so za njimi po kvotah precej izenačene reprezentance Francije, Slovenije, Španije in Avstralije. Vsi ostali že močno zaostajajo.

Skupina A

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Skupina B

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Skupina C

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!