Slovenke na začetku priprav na EP doživele hladen tuš

Košarka 16. Maj 202319:50 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je s porazom začela niz prijateljskih tekem pred evropskim prvenstvom, ki bo v Ljubljani od 15. do 25. junija. V Celju je morala priznati premoč Madžarski, ki je zmagala s 87:64.

Izbranke grškega selektorja Slovenije Georgiosa Dikaiulakosa bodo imele že jutri priložnost za revanšo; z Madžarkami se bodo ob 18. uri srečale v Slovenskih Konjicah.

Slovenija bo v pripravah na EP odigrala devet tekem, dve sta bili že za zaprtimi vrati, vse pa bodo v domačih dvoranah; 23. in 24. maja se bo v Podčetrtku ter Mengšu srečala s Hrvaško, nato jo v Mariboru čaka Poljska, na koncu pa se bo predstavila še v Ljubljani ter Kranju proti Črni gori.

Proti Madžarski je imel selektor Slovenije na voljo le enajst igralk. Aleksandra Krošelj, Mojca Jelenc in Hana Ivanuša namreč vadijo po prilagojenem programu, odsotna pa je bila tudi Tina Cvijanovič.

Madžarke, ki bodo na EP predtekmovanje igrale v Stožicah, so zasluženo prišle do zmage. Glede na to, da so bile v prvem takoimenovanem “power rankingsu Fiba”, neke vrste napovedniku pred EP, uvrščene na 12. mesto, Slovenija je osma, so slavile nepričakovano suvereno in visoko.

Georgios Dikaiulakos, selektor Slovenije, je po tekmi dejal: “Pred nami je še veliko trdega dela, tega se po današnji tekmi še bolj zavedamo, a hkrati vemo, da je to šele začetek priprav in da imamo še precej rezerv, saj so nosilke igre, Oblak, Lisec in Friškovec, opravile komaj tri treninge. Ne morem biti zadovoljen z igro v obrambi, predvsem mlajših igralk. Vem, da so neizkušene, a so v reprezentanci, zato bodo morale pokazati precej več.”

Madžarke, ki imajo v svoji vrsti 208 centimetrov visoko Bernadett Hatar, so vodile praktično vseh 40 minut. Že v prvem polčasu so zadele osem trojk, na koncu so trojke metale 13:24, štiri igralke pa so imele dvomestno število točk.

Pri Sloveniji so se med strelke vpisale vse igralke razen Blaže Čeh, le Teja Oblak (13 točk) in Zala Friškovec (12) pa sta bili dvomestni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!