Vstopnice Slovenija – Hrvaška: v boj zanje že danes

Košarka 8. Avg 202212:18 > 12:29 1 komentar
vstopnice Slovenija Hrvaška
Vstopnice za obračun Slovenija-Hrvaška gredo v prodajo danes ob 17. uri. Foto: Aleš Fevžer

V okviru priprav na dve kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2023 (25. in 28. avgusta) ter EuroBasket (1. - 18. september) čakajo slovensko košarkarsko reprezentanco še štiri pripravljalne tekme. Ta teden se bo izbrana vrsta mudila na pripravljalnem turnirju v Carigradu, po selitvi na domača tla pa jo čakata Telemachov spektakel proti Srbiji in prijateljska tekma v Celju. Vstopnice za sosedski obračun s Hrvati in kvalifikacijsko tekmo z Estonci bodo šle v prodajo danes ob 17. uri.

V tednu, ko se bo slovenski košarkarski reprezentanci pridružil Luka Dončić in bodo varovanci Aleksandra Sekulića tekmovali na pripravljalnem turnirju v Carigradu, bo Košarkarska zveza Slovenije v prodajo ‘spustila’ vstopnice za prijateljski obračun s Hrvaško (20. avgusta) in edino domačo tekmo v kvalifikacijah za SP 2023 v tem oknu proti Estoniji (25. avgusta). Obe tekmi bosta potekali v dvorani Zlatorog v Celju, prodaja vstopnic pa se začenja danes, v ponedeljek 8. avgusta, ob 17. uri pri spletnem trgovcu Eventimu.

Aktualni evropski prvaki so sicer po začetku priprav že odigrali dve prijateljski tekmi in obe tudi dobili. Najprej so s povprečno predstavo (83:76) ugnali Nizozemsko, nato so bili po prepričljivejši igri boljši tudi od Črne gore (70:51). Seveda ne gre pozabiti, da so obe tekmi odigrali še brez vseh treh košarkarjev iz lige NBA (Dončić, Goran Dragić, Vlatko Čančar), tekmovalnega dresa ni oblekel še niti naturalizirani Mike Tobey.

‘Operacija’ EuroBasket se sicer nadaljuje že ta teden, ko bodo Slovenci v Carigradu odigrali prijateljski tekmi s Turčijo in Ukrajino, pred omenjenima tekmama v Celju pa bo 17. avgusta v Stožicah potekal še razprodani Telemachov spektakel, ko v goste prihaja Srbija.

Luka Dončić bo ta teden znova oblekel slovenski dres. Foto: Aleš Fevžer

Kaj čaka slovensko reprezentanco?

Preverite razpored tekem slovenske reprezentance. Vse domače tekme in kvalifikacijske za SP 2022 si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na SK. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Petek, 12. avgust, 19.30 – Carigrad

Turčija – Slovenija

Sobota, 13. avgust, 19.00 – Carigrad

Slovenija – Ukrajina

Sreda, 17. avgust, 20.15 – Ljubljana

Telemachov spektakel: Slovenija – Srbija

Sobota, 20. avgust, 20.15 – Celje

Slovenija – Hrvaška

Pred začetkom EuroBasketa bo na sporedu tudi nadaljevanje kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 2023. Slovenijo čakata dve tekmi, ena v gosteh in druga doma.

Četrtek, 25. avgust

Slovenija – Estonija

Nedelja, 28. avgust

Nemčija – Slovenija

EuroBasket 2022: slovenske tekme v skupinskem delu

Četrtek, 1. september, 17.15

Slovenija – Litva

Sobota, 3. september

20.30, Madžarska – Slovenija

Nedelja, 4. september

17.45, Slovenija – BiH

Torek, 6. september

20.30, Nemčija – Slovenija

Sreda, 7. september

17.15, Francija – Slovenija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje