S ‘sloni’ je prehitel Slovence

Košarka 29. Avg 20220:26
Delite:
Foto: Fiba

Medtem ko slovensko košarkarsko reprezentanco na poti do svetovnega prvenstva čaka še zelo zahtevna pot, pa si je skozi afriške kvalifikacije udeležbo na enem od dveh največjih svetovnih tekmovanj že zagotovil slovenski strokovnjak Dejan Prokić, in sicer na klopi reprezentance Slonokoščene obale.

Aleksandra Sekulića po porazu proti Nemčiji čaka še kar veliko dela, da bi se s Slovenijo zavihtel med udeležence svetovnega prvenstva, ki bo prihodnje lepo potekalo na Japonskem, Filipinih in Indoneziji. Njegov cehovski kolega Dejan Prokić pa je medtem že rezerviral vozovnico za SP. Slovenski strokovnjak, ki kot selektor vodi reprezentanco Slonokoščene obale, je bil v nedeljo del velikega slavja v afriških kvalifikacijah.

‘Sloni’ so namreč v Abidjanu premagali izbrano vrsto Zelenortskih otokov (77:69), vknjižili že deveto zaporedno zmago in si s tem že pred februarskim kvalifikacijskim oknom zagotovili eno od prvih dveh mest, ki prinašata uvrstitev na svetovno prvenstvo. Nekdanji afriški prvaki, sicer 41. reprezentanca na Fibini lestvici, bodo tako še petič nastopili na SP.

“Ne bi si pripisoval zaslug. Tu sem le v zadnjem kvalifikacijskem oknu. Ekipa me je odlično sprejela. Hvala vsem. Naredili smo res dobro delo. Ta reprezentanca ima neizmerno energijo. Kot bi gledal otroke, ki srčno igrajo svojo prvo tekmo. Obenem pa me navdušuje tudi tukajšnja navijaška ljubezen do košarke,” je ob velikem afriškem zmagoslavju dejal Prokić, ki torej deluje v okolju, v katerem je velik pečat pustil tudi Slobodan Subotić.

Foto: Fiba

Dejan Prokić je v Sloveniji deloval v Sežani, Iliriji, Olimpiji … Sodeloval je tudi pri več košarkarskih taborih. Uveljavil pa se je predvsem z delom v tujini. Pečat je pustil v Gruziji in Ukrajini, zdaj je na vrsti afriški izziv.

Komentari

Vaš komentar