Sašo Filipovski v Nemčiji dela čudeže

Košarka 24. Dec 202313:00 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Slovenski košarkarski trener Sašo Filipovski je z Würzburgom v soboto tesno porazil Crailsheim in je v nemški bundesligi v družbi klubov iz evrolige. Glede na proračun je s "palčkom" znova visoko nad pričakovanji.

Würzburg Baskets glede na proračun “udarja” močno nad svojo kategorijo vse odkar ga je v kriznem obdobju že sredi sezone 2021/22 prevzel slovenski strateg Sašo Filipovski. Tam se mu je v vlogi pomočnika nato pridružil še en slovenski strokovnjak Dejan Mihevc.

Filipovski je klub z drugim najmanjšim proračunom v ligi proti vsem pričakovanjem najprej rešil izpada in odgovorne prepričal, da so mu v podpis ponudili novo triletno pogodbo. Vrnil jim je z obrestmi, saj je nato v prvi polni sezoni v ligi z 18 klubi zasedel varno mesto v sredini lestvice. Dolgo je bil celo v igri za končnico, a naposled z izkupičkom 15-19 zasedel 11. mesto.

Pretekla intervjuja s Sašom Filipovskim in Dejanom Mihevcem med delovanjem v Nemčiji.

V novi sezoni uspeva klubu iz Würzburga, ki ga je na zemljevid postavil legendarni nemški košarkar Dirk Nowitzki, pravi čudež. Po sobotni zmagi v 11. krogu bundeslige ima razmerje 7-4, kar ga uvršča na visoko 5. mesto lestvice, tik za dva kluba iz evrolige. Tako Alba Berlin kot Bayern sta pri izkupičku 7-3, a s številnimi košarkarji, katerih plača presega celoletni proračun Würzburg Baskets.

Nemška liga je sicer že leta v velikem vzponu. Ne le dva evroligaša, premore še dva kluba v evropskem pokalu in tri klube v ligi prvakov. Skupno torej kar sedem klubov redno nastopa tudi v Evropi. Würzburg je trenutno na lestvici pred kar štirimi od njih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!