Razjarjeni zvezdnik ostro napadel svojega šefa (VIDEO)

Košarka 14. Avg 202314:52 0 komentarjev
James Harden. Foto: AP Photo/Stacy Bengs via Guliverimage

James Harden je nekaj dni po informaciji iz Philadelphie, da Sixersi svojega zvezdnika ne bodo poslali v drugo franšizo, ostro napadel športnega direktorja Daryla Moreyja in ga označil za lažnivca. Odnosi v klubu so dosegli dno in se zdijo nepopravljivi.

Da si tako James Harden kot klub želita razhoda, je znano že dlje časa. Philadelphia praktično od konca minule sezone išče primerno menjavo, s katero bi nezadovoljnega branilca poslala v drugo košarkarsko sredino, a za zdaj pri tem spodletela.

V soboto je v javnost prišla vest, da so se v Philadelphii po neuspešni prodaji Hardna odločili, da ga z novo sezono raje integrirajo v moštvo, a s tem le še prilili bencin na ogenj. Američan se je namreč odzval silovito.

“Daryl Morey je lažnivec in nikoli več ne bom del organizacije, katere del je tudi on. Naj ponovim. Daryl Morey je lažnivec,” je brez zadržkov rohnelo iz Hardna, ki je trenutno na Kitajskem, kjer opravlja dolžnosti za enega od svojih pokroviteljev. Vse skupaj so posnele tudi kamere.

Ironija zgodbe je, da bi lahko bil Harden to poletje prost igralec, saj je imel možnost enostranskega podaljšanja za sezono 2023/24 v višini 35,6 milijona dolarjev. Če klavzule ne bi izkoristil, bi si lahko kot prost košarkar iskal nov klub. To možnost je sprejel v odprti komunikaciji s klubom, ki naj bi mu nato poiskal nov klub v menajvi.

A cena, ki so jo postavili Sixersi, je odbila vse snubce. Ni skrivnost, da si Harden želi predvsem v LA Clipperse, a slednji v pogajanjih s Sixersi niso prepričali.

Desetkratni član tekme zvezd in MVP sezone 2017/18 je sicer še letos od kluba pričakoval novo maksimalno dolgoročno pogodbo. Največ, kot bi mu lahko ponudil klub, je kar 210 milijonov dolarjev za štiri leta sodelovanja. 33-letni veteran lige NBA jih ni dobil, zato so se odnosi pričeli krhati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!