Shaq “O’Nealović” laskal radodarnosti Dončića in Dragića

Košarka 22. Jul 202211:30 > 13:29 0 komentarjev
Foto: Instagram/Goran Dragić

Če ste prejšnji teden dopustovali na Krku, ali odprli katerokoli slovensko in tudi številne tuje športne portale, ste zagotovo ujeli prizor iz enega od klubov, kjer so za viralen posnetek poskrbeli Shaquille O'Neal, Luka Dončič in Goran Dragić. Legendarni Shaq, čigar druga kariera obsega vrtenje elektronske glasbe, se je v The Big Podcastu razgovoril o izjemnem gostoljubju obeh slovenskih košarkarskih zvezdnikov.

V noči na petek, 15. julija, je v Diamond Clubu pri Malinski na hrvaškem otoku Krk nastopil DJ Diesel, kot je umetniško ime Shaquilla O’Neala. Čeprav je na glasbenem odru z albumom hip hop zvrsti debitiral že leta 2003, je zadnja leta reden gost elektronskih zabav, kjer vrti kombinacijo trapa in EDM-a.

Leta 2014 je 216 centimetrov visoki orjak, ki je v ligi NBA osvojil štiri šampionske prstane, od tega tri z Los Angeles Lakers, naj bi na Krku bival v hotelu. Kot je razkril v podcastu Audacy Sports, je za to izvedel Luka Dončić in mu zabičal, da ne bo spal v hotelu, temveč bo, dokler bo na “njegovem Krku,” zanj v celoti poskrbljeno.

V pogovoru je Shaq povedal, da je v sedmih dneh igral v kar sedmih krajih, vključno z Malinsko, kjer sta mu na odru družbo delala Dončić in Goran Dragić.

Malinska, otok Krk, kjer redno dopustuje Luka Dončić. Foto: Guliverimage

Spremstvo in vila ob morju

“Moram omeniti Luko Dončića. Ko sem prišel v ‘njegovo mesto’, je poslal pome ljudi, ti so me pobrali in odpeljali v vilo, ki jo je zame pripravil Luka. Tam sem imel pico, sadje, šišo in nato še spremstvo do kluba, kjer sem igral,” je slovenskemu zvezdniku Dallas Mavericks laskal Shaq.

“Prišel sem tja, a je Luka dejal, da ne bom bival v hotelu. Želel je, da poskrbi zame in mi našel mesto povsem ob morju. Vila je imela štiri spalnice. S sabo je imel modro vodno pipo (šišo),” je nadaljeval O’Neal in tako nasmejal sogovornika.

Shaq, ki je sicer zadnja leta na ameriški televiziji TNT večkrat pohvalil Luko in z njim spregovoril celo v slovenskem jeziku, je razkril še vzdevek, ki sta mu ga nadela z Goranom.

“Luka mi je rekel: ‘Shaq, dokler si v mojem mestu, bom poskrbel zate, gospod O’Nealović. Tako so me tam klicali. Res pohvale Luki in Goranu, njuni ljudje so zelo lepo poskrbeli zame,” je dodal O’Neal, ki si je v sezoni 2008/09 v Phoenixu z Goranom tudi delil garderobo.

S Krka v reprezentanco

Oba slovenska košarkarska asa trenutno še dopustujeta na Krku, kjer sta denimo tudi nekdanji selektor Slovenije in novi pomočnik v Brooklyn Nets Igor Kokoškov, ter generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Rašo Nesterović.

Po odmoru sledi vrnitev v reprezentanco, ki bo septembra v Nemčiji branila naslov. Luka bo zagotovo del izbrane vrste pod vodstvom Aleksandra Sekulića, na seznamu pa se je znašel tudi Goran, čeprav mora dokončno odločitev o nastopu še sprejeti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!