"Sprehod" tigrov, "mučenje" zmajev, "break" Heliosa

Slovenija DP 30. Apr 201920:49 > 21:09
Twitter/KZS

Sixt Primorska, Petrol Olimpija in Krka do zmag doma, Heliosu pomemben triumf v gosteh

Na uvodni tekmi četrtfinala DP v košarki je Sixt Primorska doma gladko z 98:74 odpravila Zlatorog in napovedala hiter konec serije. Za Primorce je največ točk (16) dosegel Marjan Čakarun, ki je zbral 6 skokov, pri gostih je blestel Cleveland Joseph Thomas (15 točk).

Na drugem srečanju je Olimpija v Stožicah zelo tesno premagala Šenčur. Zmaji so prvo tekmo serije dobili z 79:77, k čemur je največ točk prispeval Jan Špan (18), blestel je tudi Luka Šamanić z dvojnim dvojčkom (17 točk in 11 skokov).

Na večernih tekmah prvega igralnega dne četrtfinalne serije je nato Krka doma odpravila Rogaško s 77:73. Prvi strelec srečanja v dvorani Leona Štuklja je bil gostujoči organizaror igre Rashun Jarrel Davis s 23 točkami. Za domače je 15 točk zbral Jure Balažić.

Edina ekipa, ki ji je uspelo odščipniti zmago v gosteh, je Helios. Domžalčani so na krilih Miroslava Pašajlića (26 točk) na Polzeli slavili s 95:82, pri tem pa so dobili čisto vse štiri četrtine.

Četrtfinale serije v ligi Nova KBM se igrajo na dve zmagi, tako da bi si Helios v primeru sobotnega triumfa doma že zagotovil uvrstitev med 4 v državi.