Zmaji v novi preobleki v pričakovanju Male terase

Košarka 26. Sep 202220:42 0 komentarjev
Aaron Harrison in Yogi Ferrell. Foto: Aleš Fevžer

V Stožicah so se v ponedeljek za najzvestejše navijače in predstavnike sedme sile pred novo sezono zbrali vsi košarkarji in člani vodstva Cedevite Olimpije in izrazili upanje, da bodo tribune največje dvorane v Sloveniji znova napolnili do zadnjega kotička. Glavni strateg Jurica Golemac obljublja, da bodo letos igrali še hitreje kot lani, ko so Ljubljančani že tako blesteli z napadalno košarko.

Zmaji so, že s prvo lovoriko v žepu, potem ko so v petek odpihnili Helios Sunse v superpokalu, odprli vrata dvorane pred novo sezono. Tik pred začetkom bojev v ligi ABA, kjer bodo prvič na delu v nedeljo, ko v Ljubljano prihaja Borac, so se predstavili najzvestejšim navijačem, ki so se odločili za nakup sezonske vstopnice.

Nagovorili so jih trije glavni akterji letošnje zasedbe Cedevite Olimpije, začenši s hrvaškim direktorjem Davorjem Užbincem, ki je spregovoril v slovenščini in si zaželel, da bi znamenita Mala terasa s tribun zadonela še pogosteje. Podobno željo sta izrazila tudi glavni trener Jurica Golemac in po odhodu Jake Blažiča novi kapetan Edo Murić.

“Zelo sem zadovoljen. Imamo nekaj težav, poleg Zorana Dragića se je tudi Karlo Matković vrnil s poškodbo, Aaron Harrison še potrebuje nekaj časa, ostali fantje denimo trenirajo že šest tednov, Harrison le enega. Potrebovali bomo čas za te poškodovane in novince, a smo zadovoljni. Res vse deluje dobro in prepričani smo, da bo dobro,” je za Sportklub dejal Golemac.

Jurica Golemac med nagovorom navijačev. Foto: Aleš Fevžer

Vrnitev vrhunske košarke v Ljubljano

Prvi mož strokovnega štaba je pred dnevi celo zavrnil priložnost, da bi sedel na klop hrvaške reprezentance. Murić bi se lahko preselil v Dallas Mavericks, a prav tako ostal zvest ljubljanskemu klubu. V slovenski prestolnici se odlično počuti izvrstni Yogi Ferrell, ki je zato odbil druge ponudbe in prav tako podaljšal sodelovanje. O vse večjem ugledu Cedevite Olimpije je sicer spregovorilo še ved članov moštva. Zdi se, da se je vrhunska košarka v zadnjem letu zares dokončno vrnila v Ljubljano.

Nadgradnja ekipe je bila tako precej lažja. Že lani so zmaji navduševali s hitro in atraktivno košarko, letos si želijo ritem še povišati. Atraktivna zabijanja Zacha Augusta bo nadomestil Karlo Matković. Yogi pa ima ob sebi še enega eksplozivnega kreatorja v Joshu Adamsu.

“Želimo igrati agresivno in dobro obrambo z veliko teka in fizičnosti. Rad bi, da igramo še hitreje kot lani. Težko je zdaj napovedovati, a to je bila ideja. Z Adamsom, ki je zelo eksploziven, Matkovićem, ki lahko kot visoki košarkar teče kot branilec, Amar Alibegović je zelo močan iz z veliko energije. To je bilo najbolj pomembno in razlog, da smo jih pripeljali,” je razložil Golemac.

Amar Alibegović in Marko Radovanović; foto: Aleš Fevžer

Čeprav so večino priprav opravili z odsotnostjo skoraj polovice moštva, so uspeli dvigovati ritem in pripravljalno obdobje sklenili s tremi zmagami. O potentnosti napada pa priča 112 točk proti Heliosu v superpokalu.

Kader ni le bolj kvaliteten, temveč tudi širši. Predvsem pod obročem je s prihodom Alibegovića precej več raznovrstnosti, medtem ko je poškodovanega Zorana Dragića hitro nadomesti Aaron Harrison. “Na to smo ciljali, da naredimo širšo ekipo. Lani nam je na nekaterih tekmah zmanjkovalo sape. Posebej, ko se je razpored zgostil. Pripeljali smo še nekaj močnih fantov, ki so nam prinesli dodatno energijo, naredili bomo vse, da ne pride do padcev kot v lanski sezoni,” obljublja Golemac.

Olimpija bo v državnem prvenstvu spomladi začela šele v četrtfinalu, sredi oktobra pa s tekmo protu Bursasporju začenja tudi z boji v EuroCupu, v katerem so lani le za las ostali brez boja za vrnitev v Evroligo.

Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Amar Alibegović in Marko Radovanović. Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!