Okrevanje ne gre po načrtih – Mathiang zapušča Ljubljano

Košarka 17. Avg 202123:17 0 komentarjev
Mathiang (v črnem dresu) za Olimpijo ni nastopil na nobeni uradni tekmi. Foto: Guliverimage

Košarkarski klub Cedevita Olimpija in Mangok Mathiang sta sklenila dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. Zdravstveni pregled, ki ga je opravil Mathiang ob prihodu v Slovenijo, je pokazal, da je noga, ki si jo je poškodoval lanskega septembra, v slabšem stanju, kot je bilo predvideno ob koncu minule sezone.

Avstralski center južnosudanskih korenin se je Cedeviti Olimpiji pridružil lansko poletje, a zaradi poškodbe noge, ki jo je staknil na enem od zadnjih treningov tik pred uradnim začetkom sezone, dresa zmajev ni nosil na nobeni uradni tekmi.

“Žal se je zgodilo to, česar smo se najbolj bali. Mangok Mathiang bo za vrnitev v normalen trenažni proces potreboval dlje časa, kot je bilo prvotno načrtovano in predvideno. Zato smo se tudi odločili, da še pred uradnim začetkom sezone in preden se nam na treningih pridružijo vsi nosilci, prekinemo pogodbo. Želimo mu vso srečo v nadaljevanju kariere, mi pa bomo skušali najti rešitev za zapolnitev mesta na njegovem igralnem položaju,” je ob tem dejal športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!