Slovenska reprezentanca ima veliko težav. Tu je naslednja

Dennis Schröder. Foto: Fiba

Medtem ko je slovenska reprezentanca veliko vprašanje evropskega prvenstva, je veliki hit Nemčija. Po treh zmagah v uvodni treh krogih se bodo prvi zvezdnik Dennis Schröder, s katerim smo govorili tudi o branilcih naslova, in soigralci v torek ob 20.30 pomerili prav s Slovenijo.

“Naj govorijo o Grčiji in Srbiji. Nimam težav s tem. Mi smo osredotočeni nase. Na to namreč imamo vpliv. Na druge stvari pač ne,” se je nasmehnil Dennis Schröder in se tako odzval na opazko o favoritih EuroBasketa, med katerimi v košarkarskem diskurzu (še vedno) ni Nemčije. Ta je, potem ko je v avgustovskem kvalifikacijskem oknu gladko premagala Švedsko in Slovenijo, na domačem prvenstvu v nizu odpravila Francijo, BiH in Litvo.

“Nevarni smo, ko igramo agresivno, predvsem pa potrpežljivo v trenutkih slabše igre,” pojasnjuje 185 centimetrov visoki branilec, ki se je pred 29 leti v Braunschweigu rodil nemško-gambijskemu paru. Zanimivo, vsega tri mesece po tem, ko je Nemčija na domačem prvenstvu prišla do edinega naslova evropskega prvaka.

Ko smo se v Kölnu pogovarjali z zvezdnikom domače reprezentance, ki ima tudi bogato kartoteko iz lige NBA (Atlanta, Oklahoma City, LA Lakers, Boston in Houston), seveda nismo mogli mimo nedavnega slovensko-nemškega srečanja v Münchnu. “Tista zmaga je bila za nas zelo pomembna. Pa ne zaradi Slovenije same, temveč zaradi dejstva, da smo si že skoraj povsem zagotovili nastop na svetovnem prvenstvu 2023. Izpolnili smo cilj, premagali smo Švede in Slovence,” je dejal Schröder, ki je tekmo v Münchnu končal z dvojnim dvojčkom (17 točk, 10 skokov), na tem prvenstvu pa njegovo povprečje znaša 18 točk in 7,3 asistence.

Naslednja tarča je Slovenija, ki ima nemalo težav. “Luka Dončić je eden najboljših košarkarjev na svetu. Njegov prispevek je res neverjeten. Za nas je pomembno, da odigramo ekipno. V napadu in obrambi,” proti torkovi tekmi pogleduje Schröder, ki poleg nemške igralske kakovosti, za katero med drugim skrbijo še Franz Wagner, Maodo Lo, Daniel Theis in drugi, ter kohezije stavi tudi na pomoč s tribun. “Ko so pred tekmo s Francijo upokojili Dirkov dres, smo začutili navijaško moč. Ne gre za število ljudi na tribunah. Šesti igralec do izraza pride, ko je povezan z ekipo. Na naši drugi tekmi sprva ni bilo tako, nato so se dvignili. In mi z njimi. Navijači so vsekakor prednost, ki jo velja izkoristiti,” dodaja Schröder.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!