Šov Facunda Campazza v Pionirju (VIDEO)

Evroliga 7. Apr 202313:39 0 komentarjev
Facundo Campazzo
Foto: Profimedia

Argentinec Facundo Campazzo je bil prvo ime četrtkovega evroligaškega obračuna med Crveno zvezdo in Olympiacosom, ki so ga s 87:77 dobili Beograjčani.

Zasedba trenerja Duška Ivanovića je še drugič v sezoni premagala vodilno ekipo evrolige Olympiacos. Potem ko so Beograjčani že decembra z 90:86 slavili v Pireju, so bili tokrat v domači dvorani Pionir boljši s 85:77.

Prvo ime “bratskega” obračuna, kot so ga poimenovali srbski mediji, je bil Argentinec Facundo Campazzo, ki je Grkom nasul 20 točk, v statistiko pa vpisal še osem asistenc in trii skoke. Dvaintridesetletnik v letošnji sezoni v evroligi v povprečju dosega po 13,9 točke na tekmo in je najboljši strelec svoje ekipe, ki je sicer še pred četrtkovim obračunom ostala brez možnosti za nastop v končnici.

Spomnimo, da se je Campazzo Beograjčanom pridružil lanskega decembra iz Dallas Mavericks, a je zanje v Evropi prvič nastopil šele 2. marca proti Bayernu iz Münchna. Razlog je tičal v sankcijah vodstva tekmovanja, ki je Crveni zvezdi zaradi neporavnanih preteklih obveznosti in netransparentnega delovanja prepovedala registracijo novih igralcev do 28. februarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!