Srbski košarkar nad sodnika: To je proti vsem pravilom

Evroliga 8. Mar 202413:46 2 komentarja
Nikola Kalinić; FOTO: Guliverimage

Kljub zmage njegovega kluba nad Valencio (88:78), se je košarkar Barcelone Nikola Kalinić po tekmi pred mikrofonom lotil delivca pravice in razkril, kaj mu je Nemec med srečanjem govoril.

Srbski igralec je bil vitalni del četrtkove Barcine zmage nad Valencijo.

Dosegel je 13 točk, ujel pet žog in temu dodal 4 asistence, a 32-letnik po srečanju ni želel govoriti o uspehu.

Zmotile so ga besede glavnega sodnika, za uradno televizijo tekmovanja (Euroleague TV) je brez dlake na jeziku je kritiziral nemškega delivca pravice Roberta Lottermoserja.

Kratek stik z najizkušenejšim

“Že med tekmo sem mu dejal, da ga nameravam razkrinkati, obljubo bom držal. Prepričan sem namreč, da je to skrajno neprimerno. Zabrusil mi je, da na meni storjenih prekrškov ne bo več sodil, če mu bom še naprej prigovarjal. To mora biti proti vsem pravilom košarke,” je bil še po tekmi ves iz sebe “Kalina”.

Član prve peterke pri Barceloni je nadaljeval: “Ne vem sicer, ali drži do mene kakšne zamere, a da sodnik med tekmo reče nekaj takega, se mi zdi nedopustno. V središču pozornosti bi morali biti igralci. Če vsi sodniki razmišljajo tako kot on, imamo res veliko težavo.”

Lottermoser je sicer eden izmed najbolj izkušenih sodnikov najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini in nasploh. S sojenjem košarke se ukvarja že 30 let, lani je na primer med vsemi sodniki Uleba vodil največ tekem (34) evrolige.

Vrhunci srečanja Valencia – Barcelona:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje