Svetovno prvenstvo v košarki v družbi televizije Sportklub

Košarka 17. Avg 202315:20 2 komentarja
Foto: Guliverimage

Tekme svetovnega prvenstva v košarki za moške (25. 8. – 10. 9.) bo prenašala televizija Sportklub.

Pred nami je nesporni reprezentančni vrhunec leta. Svetovno košarkarsko prvenstvo, že devetnajsto v 73-letni zgodovini, bodo prvič gostile kar tri države, in sicer Filipini, Japonska in Indonezija. V vseh treh državah se bodo odvijale tekme skupinskega dela, Manila na Filipinih pa bo prizorišče zaključnih bojev.

Na prvenstvu bo nastopilo 32 reprezentanc, ki bodo v prvem delu razporejene v osem skupin. Napredovanje v drugi skupinski del si bosta zagotovili po najboljši dve reprezentanci iz vsake skupine, skupaj torej 16. Tudi iz teh skupin si bosta napredovanje zagotovili po najboljši dve reprezentanci. Elitna osmerica pa se bo v izločilnem delu za najvišja mesta borila v Manili.

Foto: Guliverimage

Naslov svetovnega prvaka iz leta 2019 branijo Španci, medtem ko pa bo reprezentanca ZDA poskušala postati prva s kar šestimi naslovi.

Dodatno mikavnost turnirju bodo dodale tudi olimpijske vozovnice, ki se bodo podeljevale za najboljše reprezentance s posameznih celin. S SP bodo na OI 2024 v Pariz potovale: po najboljši dve evropski in ameriški reprezentanci ter po ena najboljša iz Afrike, Azije in Oceanije.

Vse to so razlogi, zaradi katerih velja ostati v družbi Sportkluba, ki bo prenašal veliko večino tekem.

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 lahko spremljate na Sportklubu in pri Telemachu s paketi EON in VEČ, kjerkoli in kadarkoli. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje