Tobey na radarju italijanskega velikana, Micića lovijo v NBA

Košarka 15. Jun 20229:12 0 komentarjev
Mike Tobey, foto: FIBA.

Mike Tobey ima po slovesu od Valencie, kjer je igral štiri sezone, že prvega večjega snubca. V Italiji poročajo o zanimanju Olimpie Milano, člana elitne Evrolige. V ligi NBA medtem precej zanimanja vlada za srbskega zvezdnika Anadolu Efesa, Vasilijo Micića.

Naturalizirani slovenski reprezentant bo imel brez dvoma na mizi več ponudb, tako njegova košarkarska prihodnost v Evropi ni pod vprašajem. Italijanski portal Pianetabasket poroča, da naj bi bil Mike Tobey želja letos edinega italijanskega kluba v Evroligi, ki se mu bo v prihodnji sezoni pridružila še Virtus Bologna, njihov tekmec v finalu italijanskega prvenstva.

Prva tarča Milančanov je bil sicer Nemec Johanes Voigtmann. Slednji ima z moskovskim CSKA-jem še enoletno pogodbo, ki mu je Rusi ne nameravajo prekiniti. Kot alternativno pa so Italijani prepoznali prav v 213 centimetrov visokem Američanu.

V španskem prvenstvu je Tobey to sezono v povprečju prispeval 6,6 točke in štiri skoke, v EuroCupu 10,3 točke in 5,7 skoka na tekmo. Sezona sicer zanj še ni končana, saj ga znova čaka tudi naporno poletje s slovensko izbrano vrsto.

Bo Micić Evroligo zamenjal za ligo NBA? Foto: Euroleague Basketball via Getty

Micić se resno spogleduje z ligo NBA

Medtem se zdi odhod dvakratnega zaporednega prvaka in MVP-ja zaključnega turnirja Evrolige Vasilija Micića v ligo NBA vse bližje. Srbski organizator igre se že nekaj poletij spogleduje z najmočnejšo ligo na svetu, a letos se zdi verjetnost, da bo do selitve tudi prišlo, precej večja.

Težava ostaja njegov klub čez lužo. Pravice namreč drži Oklahoma City Thunder, ki še več let ne bo imela resnih ambicij v boju za sam vrh in 28-letnega člana Anadolu Efesa niti najmanj ne zanima. Njegov agent Miško Ražnatović mu bo torej moral najprej urediti menjavo pravic v drugo ekipo, zanimanje pa naj bi izkazale tri franšize – Chicago Bulls, Denver Nuggets in Milwaukee Bucks.

Micić ima sicer s Turki še veljavno pogodbo, a ta vsebuje klavzulo, ki mu omogoča prekinitev v primeru odhoda v ligo NBA.