Zdravniški pregled potrdil zle slutnje Anthonyja Randolpha

Košarka 15. Jun 20227:49 > 7:58 0 komentarjev
Anthony Randolph
Foto: Euroleague Basketball via Getty Images

Anthony Randolph si je ob obrambnem posredovanju na prvi tekmi finala španskega prvenstva, ob zmagi njegovega Real Madrida proti Barceloni, strgal prednjo križno vez levega kolena. Čaka ga dolga rehabilitacija.

Nekdanji slovenski reprezentant in član zlate izbrane vrste, ki je leta 2017 v Carigradu osvojila evropski naslov, se je poškodoval v ponedeljek v obrambni akciji proti Nikoli Mirotiću. Poskušal mu je ukrasti žogo, a je njegovo levo koleno ob tem popustilo, noga pa je bila za trenutek v povsem nenaravnem položaju.

V torek je podrobnejši zdravniški pregled potrdil črn scenarij, da si je Anthony Randolph strgal prednjo križno vez v levem kolenu, so sporočili iz belega baleta. V prihodnjih dneh sledi operacija in nato dolgotrajno okrevanje, ki bo trajalo vsaj pol leta.

32-letni krilni center je v minuli sezoni na 20 tekmah španskega prvenstva v povprečju vpisal 5,4 točke in 2,4 skoka v 12 minutah igre na obračun. Njegova prihodnost v Madridu je pod velikim vprašajem, saj se mu po tej sezoni izteče triletna pogodba, ki jo je podpisal leta 2019. Član Reala je sicer že vse od leta 2016.