Toronto se vrača domov. Kaj pa Goran Dragić?

Košarka 13. Sep. 20218:29 > 9:29
Delite:
Goran Dragić je član Toronta; foto: Guliver Images

Dvomov o tem, kje bo domače tekme igralo kanadsko poklicno košarkarsko moštvo Toronto Raptors, ni več. Vprašaj pa še naprej ostaja pri Goranu Dragiću.

Najbolj izkušeni slovenski legionar v ligi NBA Goran Dragić se je iz domače Ljubljane že preselil v “domači” Miami, kjer ima hišo. Tam sicer zanesljivo ne bo ostal. Miami Heat ga je namreč v eni od poletnih kupčij posredoval v Toronto. A vse od trenutka, ko je nekdanji organizator igre Houstona in Phoenixa postal član edinega kanadskega moštva v ligi, se vrstijo govorice o tem, da gre le za začasno postajo.

Največkrat se za četrti klub 35-letnega Ljubljančana, ki bo v novi sezoni zaslužil dobrih 19 milijonov ameriških dolarjev, omenja prav Dallas. Vseeno je preprek do realizacije vnovične združitve z Luko Dončićem in Igorjem Kokoškovom še kar nekaj.

So pa medtem padle vse ovire za vrnitev moštva Toronto Raptors v domačo dvorano. Kanadska vlada je namreč tudi uradno prižgala zeleno luč za vnovično nastopanje nekdanjih prvakov v Torontu in s tem gostovanja 29 ekip iz ZDA. Zaradi vseh omejitev, povezanih z bojem proti koronavirusu, so namreč Raptors v pretekli sezoni svoje domače tekme igrali v Tampi v ameriški zvezdni državi Florida.

Zdaj se vračajo v Kanado. Edina odprto vprašanje je, koliko gledalcev bo lahko prisotnih na domačih tekmah v Scotiabank Areni. Jasno je le, da bodo morali vsi predložiti potrdilo o cepljenju.

Če bo Gogi zaigral za Toronto, bo postal že četrti slovenski košarkar v tem moštvu. V preteklosti so namreč v kanadski ekipi igrali Rašo Nesterović, Uroš Slokar in Primož Brezec.

Preberite še:
“Vsi bi želeli košček Dončića”
V Ljubljani je dovolj prostora tudi za manjšega brata
Tihi umik prvega plesalca med košarkarji

 

Komentari

Vaš komentar