Trae Young dobil zvezdniško pomoč

Košarka 30. Jun 20228:11 > 8:36 0 komentarjev
Foto: John McCoy Icon Sportswire via Guliver

NBA franšizi Atlanta Hawks in San Antonio Spurs sta se dogovorili za menjavo, v kateri se iz Ostrog k Sokolom seli član tekme vseh zvezd v minuli sezoni Dejounte Murray.

V Atlanti so to poletje zavihali rokave. Potem ko so se nekoliko nenadejano v sezoni 2020/21 znašli celo v konferenčnem finalu vzhodne konference, so v pravkar končani sezoni precej razočarali in ostali celo brez končnice.

Podali so se v lov za okrepitve in jo našli v San Antoniu, kjer so se odločili, da bodo v naslednji sezoni nadaljevali s prenovo moštva. Ko jim je Dejounte Murray sporočil, da nima interesa podaljšati svoje pogodbe – ta se mu sicer izteče šele čez dve leti – so se v vodstvu odločili, da zanj najdejo novo sredino.

V sezoni 2021/22 je Murray v povprečju vpisal 21,1 točke, 8,3 skoka in 9,2 asistence ter temu dodal še dve ukradeni žogi. Izbran je bil tudi na prestižno tekmo vseh zvezd. Njegova vrednost je bila v tem trenutku na najvišji točki, tudi po zaslugi za NBA razmere razmeroma ugodne dveletne pogodbe, ki mu bo v prihodnji sezoni navrgla 16,5 milijona in v drugi 17,7 milijona dolarjev.

Dejounte Murray. Foto: Guliverimage

Atlanta močno okrepljena

Atlanta je v zameno odštela tri izbore na naboru, vse v prvem krogu – iz leta 2023 od Charlotta, 2025 in 2027 od Atlante, hkrati bodo imeli leta 2026 v San Antoniu tudi možnost izbire boljšega izbora med njihovim in od Atlante. Prav tako je v San Antonio odšel Danilo Gallinari, a bo Italijan zelo verjetno že kmalu iskal novo sredino, saj naj bi se mu pri Spursih odrekli.

San Antonio ima zdaj za naslednjih pet naborov že devet izborov v prvem krogu, medtem ko je Atlanta zgradila branilsko navezi Trae Young – Dejounte Murray, ki bo brez dvoma precej izboljšala njihove možnosti v prihodnji sezoni.

Danes ob polnoči se v NBA začne tudi podpisovanje prostih košarkarjev, ko bodo oči uprte tudi v Gorana Dragića, Vlatka Čančarja, Jalena Brunsona in številne druge.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!