Tragična smrt mladeniča, ki je igral proti Dončiću

Košarka 22. Dec 202318:01 0 komentarjev
Luka Dončić in Garly Sojo na SP 2023. Foto: Fiba

Iz Venezuele prihaja tragična vest o nenadni smrti 24-letna reprezentančnega košarkarja Garlyja Soja, ki se je letos na svetovnem prvenstvu na Okinavi v dobri luči predstavil tudi proti Sloveniji.

Ko je pred štirimi meseci slovenska košarkarska reprezentanca odprla svoj četrti nastop na svetovnem prvenstvu, je na Okinavi potrebovala kar nekaj časa, da je ogrela napadalne motorje proti Venezueli (100:85). S simultanko je tekmo odločil Luka Dončić (37 točk, 7 skokov in 6 asistenc), pri poraženi južnoameriški reprezentanci pa se je izkazal 195 centimetrov visoki Garly Sojo, ki je vknjižil 16 točk.

Mnogim ljubitelji košarke se je medtem mladenič, ki je pozneje z dobro predstavo postregel še proti Japonski (20 točk), v povprečju pa na šestih tekmah dosegel 12,4 točke, verjetno že izmuznil iz spomina. Prav danes pa je iz Venezuele prišla tragična vest o njegovi smrti, in sicer v vsega petindvajsetem letu starosti. Našli so ga mrtvega v domačem stanovanju, podrobnosti pa zdaj preiskuje policija.

Garly Sojo je bil sicer član venezuelskega kluba Broncos de Caracas. Bil je celo MVP državnega prvenstva. Pred tem je igral tudi v Mehiki in Argentini. Njegovo okno v košarkarski svet pa je bila prav reprezentanca, za katero je med drugim igral tudi v olimpijskih kvalifikacijah in v ameriškem pokalu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!