Nikola Jokić odslovil Američane in pozdravil Kitajce

Košarka 22. Dec 20238:31 0 komentarjev
Nikola Jokić z novo obutvijo
Foto: Profimedia

Srbski košarkarski zvezdnik Nikola Jokić je podpisal večletno pogodbo s kitajskim podjetjem 361 Degrees in se s tem poslovil od slovitega opremljevalca Nike.

Dvakratni MVP lige NBA in aktualni prvak je zamenjal opremljevalca svoje košarkarske obutve. Dolga leta je bil zvest Niku, kjer pa nikdar ni dobil svoje linije čevljev, s čimer je prvi MVP od leta 2008, ki ga ni doletela ta čast. Svoj t.i. “signature shoe” je dobil tudi Luka Dončić, ki je letos z Jordanom izdal že svoj drugi model – Luka 2.

Praktično vso kariero je Jokić nosil isti model čevlja, Nike Air Zoom G.T. Jump, ki pa ga je na zadnji tekmi že zamenjala obutev kitajskega opremljevalca 361 Degrees Big3 Future CQT.

28-letni center iz Somborja je podpisal večletno pogodbo s podjetjem 361 Degrees, kjer je praktično čez noč postal prvi obraz znamke in s katerim bo imel tudi svojo linijo obutve. Na zadnji tekmi je tako že nosil nove čevlje.

Nikola Jokić z novo obutvijo
Nikola Jokić je spremembo razgalil na dvoboju proti Torontu. Foto: Profimedia

Jokić je že tretji član Denver Nuggets, ki je presedlal na 361. Pred njim sta to storila že Aaron Gordon in Kentavious Caldwell-Pope.

361 Degrees je kitajska športna znamka, ki je luč sveta ugledala pred 20 leti. Na Kitajskem ima skoraj 6.000 trgovin, približno 3.000 jih je raztresenih še drugod po vsem svetu.

Vrednost pogodbe med Jokićem in 361 Degrees ni znana, zagotovo pa gre za vrtoglave številke v višini več deset milijonov evrov na sezono.

Denver je sicer trenutno na 3. mestu zahodne konference, znova ga vodi kdo drug kot Jokić, ki to sezono v povprečju vpiše 26,5 točke, 12,4 skoka in 9,3 asistence na tekmo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!