Usoda Giannisa Antetokounmpa pod vse večjim vprašajem

Košarka 5. Jul 202314:51 1 komentar
Giannis Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo. Foto: Fiba

Giannis Antetokounmpo bo najverjetneje izpustil letošnje svetovno prvenstvo, poročajo v Grčiji. Njegov nastop je bil že nekaj časa zaradi poškodbe noge pod vprašajem, po arotroskopiji kolena so se možnosti še zmanjšale.

Zvezdnik Milwaukeeja je manjši operativni poseg prestal že pred dvema tednoma v New Yorku, poroča Gazzetta.gr. Čeprav ne gre za resnejšo težavo, ki bo skoraj zagotovo do začetka nove sezone v ligi NBA povsem sanirana, pa bo svetovno prvenstvo, ki se začne 25. avgusta, kot kaže prišlo malce prehitro.

Končno odločitev bo sprejel Giannis, ki naj bi zdaj resno razmišljal, da izpustil letošnjo reprezentančno akcijo. Že zdaj pa lahko s precejšnjo gotovostjo trdimo, da bo izpustil Telemachov spektakel v Stožicah, ko bo Grčija v okviru priprav na mundial, 2. avgusta obiskala slovensko prestolnico. Dvoboj bosta reprezentanci sicer ponovili še dva dni pozneje v grški OAKA areni.

Giannis Antetokounmpo. Foto: Guliverimage

Pod vprašajem je tudi nastop njegovega brata Thanasisa Antetokounmpa, ki so mu 28. junija očistili meniskus. Glede udeležbe letošnje akcije se še ni izrekel. Že zdaj pa je jasno, da Grčija ne bo mogla računati na dolgoletnega reprezentanta Kostasa Sloukasa.

Grki se bodo v skupinskem delu, ki ga bodo igrali v Manili, pomerili z ZDA, Jordanijo in Novo Zelandijo. Prvenstvo sicer Filipini gostijo skupaj z Japonsko in Indonezijo.

Antetokounmpo za reprezentanco Grčije igra od leta 2014. Na 29 uradnih tekmah je v povprečju dosegal po 19,3 točke na dvoboj, a večjih uspehov v dresu z državnim grbom še ni dosegel. Za Milwaukee je v minuli sezoni v povprečju vpisal kar 31,1 točke in 11,8 skoka, a izpadel že v prvem krogu končnice. Tudi zaradi poškodbe, ki ga je na dveh tekmah serije proti Miamiju posadila na klop.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje