V ligi NBA nova trenerska rošada

Košarka 25. Jan 202417:03 0 komentarjev
Unseld je bil razrešen z mesta glavnega trenerja. Foto: Profimedia

Potem ko so kljub visoki uvrstitvi na lestvici vzhodne konference novega trenerja dobili košarkarji Milwaukee Bucks, so se za spremembo na klopi odločili še iz franšize na dnu, Washington Wizards.

Čarovniki so z razmerjem zmag in porazov 7-36 trenutno druga najslabša ekipa lige. Trenutno so v nizu petih zaporednih porazov, medtem ko so na zadnjih 12 tekmah slavili vsega enkrat. Kar 124,7 prejete točke na tekmo je največ med vsemi moštvi lige NBA v letošnji sezoni.

Trener Wes Unseld se je tako moral posloviti s klopi, a ni ostal brez službe. V franšizi so ga zadržali, a relocirali v eno od vodstvenih vlog. Njegovo mesto je do konca sezone zasedel dosedanji pomočnik Brian Keefe.

Dolgoročno rešitev bodo v Washingtonu poiskali po sezoni. Pred zaprtjem trgovanja med klubi (8. februar) se pričakuje, da bodo Wizards zelo aktivni. Med košarkarji v izložbenem oknu se najpogosteje omenja Kyla Kuzmo, Tyusa Jonesa in Jordana Poola.

Riversu 40 milijonov dolarjev

Doc Rivers, ki je v Milwaukeeju nasledil Adriana Griffina, je podpisal pogodbo do konca 2026/27, je sporočil Shams Charania, novinar za The Athletic. V dobrih treh letih mu bo navrgla približno 40 milijonov dolarjev, torej več kot 10 na sezono.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!