Dikaioulakos izbral: v reprezentanco se vrača Nika Barič

Košarka 30. Jan 202315:34 0 komentarjev
Nika Barić, FOTO: FIBA

Pred slovenskimi košarkaricami je še zadnji cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bosta med 15. in 25. junijem gostila Slovenija in Izrael. Obe reprezentanci sta sicer kot gostiteljici na prvenstvo neposredno že uvrščeni. Rakete se bodo na Kodeljevem 9. februarja ob 18. uri pomerile proti Albaniji ter 12. februarja ob 17. uri proti Poljski.

Selektor slovenske izbrane vrste Georgios Dikaioulakos je na reprezentančni seznam za zadnji kvalifikacijski tekmi uvrstil 14 košarkaric, ki se bodo v nedeljo zbrale v Ljubljani.

Zaradi okrevanja po poškodbi kolena bo še vedno odsotna Teja Goršič, v reprezentančno zasedbo pa se vrača Nika Barič. V primerjavi z novembrsko reprezentančno akcijo sta med štirinajsterico košarkaric še Zala Šrot in Sara Vujačić. Dekleta, ki nastope v kvalifikacijah izkoriščajo kot pripravo za domače evropsko prvenstvo, so na dosedanjih štirih tekmah zbrale dve zmagi in dva poraza. Premagale so Albanijo in Poljsko ter bile dvakrat poražene proti Turčiji.

‘”Kvalifikacijski tekmi proti Albaniji in Poljski bosta naše zadnje reprezentančno druženje pred pripravami na junijski EuroBasket. Zelo sem zadovoljen z odzivom vseh košarkaric ter napredkom, ki smo ga naredili predvsem v miselnosti igre. Še naprej želimo delati z enako prizadevnostjo. Ne glede na to, da smo na prvenstvo uvrščeni, si kvalifikacije želimo zaključiti z dvema zmagama. To bi vsekakor bila lepa popotnica pred domačim košarkarskim spektaklom. Upam, da se bodo navijači odzvali v velikem številu in podprli naša prizadevanja, je pred tekmama dejal Dikaioulakos.

Guliver Image

Pri reprezentanci tokrat ni naturalizirane igralke, a KZS ureja potrebno dokumentacijo, da pred prvenstvom tujko v ekipo doda. Obe srečanji s Kodeljevega si boste lahko ogledali na programih televizije Sportklub.

Seznam deklet za zadnji tekmi kvalifikacij:

Nika Barič (Nika Siktikvar, Rusija), Tina Cvijanovič (Empoli, Italija), Blaža Čeh (Cinkarna Celje), Lea Debeljak (Cinkarna Celje), Zala Friškovec (Polkowice, Poljska), Tina Jakovina (Crvena zvezda, Srbija), Mojca Jelenc (Cinkarna Celje), Aleksandra Krošelj (Castors Braine, Belgija), Eva Lisec (Dinamo Kursk, Rusija), Teja Oblak (Praga, Češka), Maruša Seničar (Cinkarna Celje), Ajša Sivka (Famila Schio, Italija), Zala Šrot (San Salvatore, Italija) in Sara Vujačić (Vicenza, Italija).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!