Napeta končnica v Domžalah pripadla Olimpiji (VIDEO)

Košarka 1. Jun 202319:45 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer

Cedevita Olimpija je na prvi tekmi državnega prvenstva z 88:84 ugnala Helios Suns in v seriji povedla z 1:0.

Domačini so se dolgo izvrstno upirali favoriziranemu tekmecu, a Cedeviti Olimpiji je v zaključku ostalo več moči. Najboljša strelca pri Cedeviti Olimpija sta bila Yogi Ferrell s 17 točkami in Alen Omić s 16, za Helios Suns pa sta največ točk dosegla Niko Bačvić – 18 – in Lovro Buljević 17.

Druga tekma v seriji na tri zmage bo v soboto, 3. junija, ob 20. uri v Stožicah.

Helios Suns – Cedevita Olimpija 84:88 (24:28, 20:19, 21:17, 19:24)

Četrta četrtina:

V zadnji četrtini se Cedeviti Olimpiji ni uspelo otresti nasprotnika. Četrtina je bila izjemno izenačena. Helios si je uspel priigrati prednost štirih točk s 77:73. Nato pa so sledile minute mrka za Domžalčane, ki jim v napadu ni steklo. Več kot tri minute Helios ni dal koša. Cedevita Olimpija je s prostimi meti ponovno prešla v prednost. Po trojki Zorana Dragića pa je prednost poskočila že na 5 točk. Olimpija je tekmo na koncu vendarle pripeljala do cilja z rahlo zalogo in si pred nadaljevanjem finalne serije očitno zagotovila pomembno prednost. Zadnji del srečanja so zmaji dobili za pet točk.

Tretja četrtina:

V tretji četrtini se je nadaljevala izenačena tekma. Cedevita Olimpija je sicer že pobegnila in vodila za šest točk, a Helios se je z natančnim metom za tri točke hitro vrnil. V zadnji sekundi četrtine so Domžalčani prišli celo do vodstva. Tibor Mirtič je prehitel sireno za vodstvo s 65:64. Pri Zmajih sta blestela Alen Omić in Yogi Ferrell, ki sta bila po pol ure igre že pri 15 točkah, Buljević je bil prvi strelec Heliosa s 14.

Druga četrtina:

Olimpija si je ustvarila rahlo prednost, obema ekipama še zmeraj dobro teče met z razdalje. Ko je štiri minute pred koncem prvega dela Lovro Buljević zabil in je v naslednjem napadu Helios dosegel še koš pod osebno napako, je Miro Alilović moral vzeti minuto odmora. Prednost zmajev se je stopila na +2. Helios do polčasa uspešno drži korak z najtrofejnejšim slovenskim klubom (44:47). Največ točk so v prvi polovici tekme dosegli Buljević, Alen Omić in Yogi Ferrell, vsi po 11.

Prva četrtina:

Obe ekipi sta bili na začetku tekme precej natančni. Pri Heliosu je Blaž Mahkovic fantastično začel. V prvih treh minutah je dosegel kar 8 točk. Vseeno so Zmaji uspeli odgovoriti na začetno vročo serijo domačih. Razpoložen je bil predvsem Zoran Dragić. V prvi četrtini je dosegel 10 točk.

A Helios se ni ustrašil zvezdniških nasprotnikov. V drugem delu prve četrtine je Lovro Buljević s tremi trojkami približal Domžalčane, ki so po prvih desetih minutah zaostajali za štiri točke.

Liga Nova KBM, finale

Prva tekma, 1. 6.

Helios Suns – Cedevita Olimpija 84:88 (24:28, 20:19, 21:17, 19:24)

Ostale tekme

Sobota (3. 6.), 20.00: Cedevita Olimpija – Helios Suns

Četrtek (8. 6.), 20.00: Helios Suns – Cedevita Olimpija

Vse tekme v prenosu na Sportklubu

Foto: Aleš Fevžer