Zmaji preživeli obleganje Domžalčanov (VIDEO)

Košarka 8. Jun 202320:00 > 22:21 0 komentarjev
Foto: Filip Barbalić

Košarkarji Cedevite Olimpije so na tretji tekmi finala slovenskega košarkarskega prvenstva premagali Helios Suns (82:78) in v seriji povedli z 2:1. V soboto bodo imeli zmaji prvo zaključno žogico.

Ljubljančani so na pragu tretjega zaporednega naslova državnega prvaka in trojne krone na domačih parketih v sezoni 2022/23 po zmagah v superpokalu in pokalu Spar.

Najboljši strelec tekme je bil Yogi Ferrell s 35 točkami.

Potek srečanja v Domžalah


Helios Suns – Cedevita Olimpija 78:82 (13:20, 24:21, 20:16, 21:24)


Četrta četrtina:

Tekma je bila izredno napeta do zadnjega trenutka, v ključnih trenutkih so košarkarji obeh ekip zadeli pomembne mete za tri točke, toda prvi zvezdnik Cedevite Olimpije Yogi Ferrell je našel še nekaj več in praktično sam ohranjal zmaje v igri, nato pa še ohranil mirne živce pri prostih metih in popeljal Ljubljančane na prag novega, že 20. naslova državnih prvakov.

Vrhunci zadnje četrtine:

Tretja četrtina:

Drugi polčas so bolje začeli zmaji, ki so prišli do prednosti devetih točk, toda Domžalčani so tako kot skozi celotno finalno serijo našli pot nazaj. Sledilo je topljenje prednosti gostujočih košarkarjev, na koncu pa so imeli košarkarji Heliosa celo priložnost, da bi povedli, toda Austin Luke je zgrešil met za tri točke ob zvoku sirene.

Vrhunci tretje četrtine


Druga četrtina:

Drugo četrtino bi lahko opisali kot četrtino delnih izidov. Sprva so se Domžalčani povsem približali gostujoči zasebi, nato je sledil delni izid v korist zmajev, na koncu pa so v zaključnih minutah znova nekaj dodali košarkarji Heliosa. Na koncu so so na glavni odmor zmaji odšli s prednostjo štirih točk. Pri statistiki je najbolj v oči bodla razlika v skokih (26:8 v korist Cedevite Olimpije).

Vrhunci druge četrtine:


Prva četrtina:

Košarkarji Cedevite Olimpije so po prvi četrtini vodili za deset točk. Pri domačinih je zaskrbljujoč predvsem slab met za dve točki, tudi skok je bil po prvih četrtini izrazito na strani zmajev.

Vrhunci prve četrtine:

Liga Nova KBM, finale

Tretja tekma, 8. junij

Helios Suns – Cedevita Olimpija 78:82 /1:2/

// – Izid serije, igrajo na tri zmage. Četrta tekma bo v Ljubljani (Tivoli) na sporedu 10. junija, morebitna peta pa dva dni zatem v Domžalah.