Velikan ostaja zvest Real Madridu

Košarka 28. Maj 202420:47 0 komentarjev

Izjemni center z Zelenortskih otokov Walter Taveres ostaja zvest Real Madridu. Po poročanju Marce naj bi že kmalu z galaktiki podpisal novo pogodbo.

Walter “Edy” Tavares je zadnja leta postal prava maskota Real Madrida. Član belega baleta je že sedem sezon, pri 32 letih pa še ni rekel zadnje. Evroligo je z Madridčani osvojil že dvakrat, letos pa klecnil šele na zadnji stopnički.

Čeprav ga je v finalu proti Panathinaikosu nadigral Mathias Lessort, 221 centimetrov visok center ostaja steber kluba. Letos je še šestič zapored v evroligi podelil največ blokad, je tudi trikratni član prve peterke, trikratni najboljši obrambni košarkar in lani tudi MVP finala.

Marca poroča, da naj bi Tavares z Realom podpisal novo, kar petletno pogodbo, ki mu bo navrgla pet milijonov evrov na sezono (bruto). S tem sta se tako klub kot igralec praktično zavezala, da bo Edy ostal del galaktikov do konca svoje kariere.

Zvezdnika Zelenortskih otokov naj bi to poletje vabili tudi nazaj v ligo NBA, a je ostal zvest Real Madridu. Lani je pisal tudi zgodovino svoje države, ki jo je prvič popeljal na svetovno prvenstvo. V skupinskem delu na Okinavi se je pomeril tudi s slovensko izbrano vrsto in izgubil s 77:92.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!